ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Γκαμπόν – Μπουρκίνα Φάσο  

Κόπα Άφρικα: Γκαμπόν – Μπουρκίνα Φάσο  
Spread the love

Tο νοκ άουτ ματς ανάμεσα στην Γκαμπόν και τη Μπουρκίνα Φάσο, αυτό που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της φάσης των «16», σημειώνοντας, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα προημιτελικά με τη νικήτρια του Τυνησία – Νιγηρία.

Πέρα από τα ζευγάρια που προαναφέρθηκαν, η φάση των «16» του κυπέλλου εθνών Αφρικής συμπληρώνεται με τα Γουινέα – Γκάμπια, Καμερούν – Κομόρες, Σενεγάλη – Πράσινο Ακρωτήριο, Μαρόκο – Μαλάουι, Ακτή Ελεφαντοστού – Αίγυπτος και Μάλι – Ισημερινή Γουινέα.

Στην 2η θέση του 3ου ομίλου και το -2 από το Μαρόκο η Γκαμπόν, για την οποία η παρουσία της και μόνο στην φάση των «16», από την στιγμή που «χτυπήθηκε» με COVID-19 και δεν θα αγωνιστεί καθόλου ο Ομπαμεγιάνγκ, αποτελεί επιτυχία. Επικράτηση με 1-0 αρχικά στην πρεμιέρα στη μονομαχία της με τις Νήσους Κομόρες, 1-1 ακολούθως με την Γκάνα, ενώ 2-2 την τελευταία αγωνιστική με το Μαρόκο, σε ένα ματς στο οποίο ζόρισε αρκετά το φαβορί του ομίλου και στο οποίο δέχθηκε την ισοφάριση έξι λεπτά πριν το φινάλε και έχασε στις λεπτομέρειες την 1η θέση. Στην 2η θέση όμως στον όμιλο της, περνώντας στην άλλη πλευρά και η Μπουρκίνα Φάσο, καθώς είδε στον 1ο γκρουπ μόνο την πλάτη του Καμερούν. Ήττα με 1-2 στην πρεμιέρα από τους διοργανωτές, σε ένα ματς όπου βρέθηκε μπροστά στο σκορ αλλά το Καμερούν ανέτρεψε την κατάσταση με δύο πέναλτι, 1-0 ακολούθως σε βάρος του Κάπο Βέρντε, ενώ 1-1 την τελευταία αγωνιστική με την Αιθιοπία. Καθοριστική πάντως για την 2η θέση, ήταν η νίκη της με 1-0 σε βάρος του Κάπο Βέρντε, καθώς υπερίσχυσε στην  ισοβαθμία τους, από την στιγμή που πρώτο κριτήριο στην διοργάνωση είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Προϊστορία: Το νοκ άουτ ματς των δύο ομάδων στο φετινό Κόπα Άφρικα, θα είναι το πρώτου τους για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Λεπτές οι ισορροπίες, μιλώντας για νοκ άουτ ματς ανάμεσα σε δύο σχεδόν ισάξιες ομάδες. Δεν θα μπλέξω με σημείο στο ματς Γκαμπόν – Μπουρκίνα Φάσο, πηγαίνοντας σε ειδικό στοίχημα τερμάτων και πιο συγκεκριμένα το να σκοράρουν αμφότερες, ελπίζοντας να το κάνουν για τέταρτη συνεχόμενη φορά, καθώς βρήκαν δίχτυα και στα τρία ματς στους ομίλους τους, ανεξάρτητα αποτελέσματος.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.173 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x