ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Καμερούν – Κομόρες  

Κόπα Άφρικα: Καμερούν – Κομόρες  
Spread the love

Φάση των «16» του κυπέλλου εθνών Αφρικής, με την διοργανώτρια ομάδα του Καμερούν σε ρόλο μεγάλου φαβορί, καθώς φιλοξενεί τις νήσους Κομόρες που έγραψαν ιστορία με την πρόκριση τους στα νοκ άουτ, στην «παρθενική» τους συμμετοχή σε Κόπα Άφρικα.

Νόκ άουτ ματς, στο οποίο σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα προημιτελικά με τη νικήτρια του ματς Γουινέα – Γκάμπια. Άξιο αναφοράς, πως στα προημιτελικά βρίσκονται από χθες η Μπουρκίνα Φάσο, η οποία ξεπέρασε την Γκαμπόν στην διαδικασία των πέναλτι και η Τυνησία, η οποία αν και αποδεκατισμένη λόγω COVID-19, πραγματοποίησε την έκπληξη με το 1-0 σε βάρος της Νιγηρίας. Τα υπόλοιπα ζευγάρια, Σενεγάλη – Κάπο Βέρντε, Μαρόκο – Μαλάουι, Ακτή Ελεφαντοστού – Αίγυπτος και Μάλι – Ισημερινή Γουινέα.

Στην 1η θέση του 1ου ομίλου το Καμερούν, όπως άλλωστε αναμενόταν, με τους διοργανωτές πάντως να χρειάζονται δύο ανατροπές για να την κατακτήσουν, το 2-1 της πρεμιέρας με τη Μπουρκίνα Φάσο και το 4-1 της 2ης αγωνιστικής με την Αιθιοπία, ενώ έπαιξαν με την φωτιά στο 1-1 στην συνέχεια με το Πράσινο Ακρωτήριο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο επιθετικός της Αλ Νασρ, Αμπουμπακάρ, ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ κα σκόραρε και στα τρία ματς του Καμερούν στην φάση των ομίλων.

Στον αντίποδα, στην 3η θέση του 3ου ομίλου οι Κομόρες με τρεις βαθμούς, οι οποίοι πάντως ήταν αρκετοί για να της δώσουν την πρόκριση, καθώς βρέθηκαν στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες όλων των ομίλων. Ομάδα με άγνοια κινδύνου, με ήττα με 0-1 στην πρεμιέρα από την Γκαμπόν, 0-2 ακολούθως από το Μαρόκο, αλλά ιστορικό 3-2 την 3η αγωνιστική σε βάρος της απαράδεκτης Γκάνα που έφερε τις Νήσους Κομόρες στα νοκ άουτ, στην «παρθενική» της συμμετοχή όπως προαναφέρθηκε σε Κόπα Άφρικα. Αουτσάιντερ φυσικά στο σημερινό ματς, ενώ υπάρχει θέμα στην θέση του τερματοφύλακα, καθώς πέρα του ότι  βασικός Μποϊνά τραυματίστηκε με την Γκάνα, υπάρχει κίνδυνος να παίξει με παίκτη άλλης θέσης κάτω από τα δοκάρια, αν επαληθευτεί πως στους αρκετούς παίκτες που διαγνώστηκαν χθες με COVID-19 είναι και οι δύο αναπληρωματικοί της γκολκίπερ.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-0 για το Καμερούν το 2019, στο μοναδικό ματς για την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τις Νήσους Κομόρες.

Φαβορί το Καμερούν, με την τιμή όμως που συνοδεύει τους διοργανωτές του κυπέλλου εθνών Αφρικής να μην συγκινεί ούτε τοκογλύφο. Ψάχνοντας κάτι ελκυστικό, πρώτος σκόρερ του αγώνα με απόδοση 3,40 ο Αμπουμπακάρ.

(Visited 295 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x