ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Μάλι – Ισημερινή Γουινέα   

Κόπα Άφρικα: Μάλι – Ισημερινή Γουινέα   
Spread the love

Το ματς ανάμεσα στο Μάλι και την Ισημερινή Γουινέα, αυτό που ολοκληρώνει χρονικά όχι μόνο το σημερινό, αλλά και ολόκληρο το πρόγραμμα της φάσης των «16». Ματς μάλιστα με ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς στην Ισημερινή Γουινέα βρίσκονται οι επιθετικοί Μιράντα και Σιαφά, που αγωνίζονται σε Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου, αντίστοιχα.

Νοκ άουτ ματς, στο οποίο σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα προημιτελικά με τη νικήτρια του Ακτή Ελεφαντοστού – Αίγυπτος. Έξι ομάδες ήδη στα προημιτελικά, η Μπουρκίνα Φάσο, η Τυνησία, το Καμερούν, η Γκάμπια, η Σενεγάλη και το Μαρόκο.

Στην 1η θέση του 6ου ομίλου η ομάδα του Μάλι, υπερτερώντας στην ισοβαθμία της Γκάμπια, με την Τυνησία στην 3η στο συγκεκριμένο γκρουπ και τη Μαυριτανία στην 4η χωρίς βαθμό. Σπουδαίο 1-0 στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης με την Τυνησία, 1-1 ακολούθως με την Γκάμπια, ενώ 2-0 στο φινάλε με τη Μαυριτανία, που την έφερε και στην 1η θέση. Στην άλλη πλευρά, επιτυχία και μόνο για την Ισημερινή Γουινέα η 2η θέση στον 5ο όμιλο και η πρόκριση της στην φάση των «16», από την στιγμή που είχε απέναντι της την Ακτή Ελεφαντοστού, την αξιόμαχη Σιέρα Λεόνε και την πρωταθλήτρια Αφρικής, Αλγερία. Ήττα με 0-1 στην πρεμιέρα από την Ακτή Ελεφαντοστού, με σπουδαίο όμως τόσο το 1-0 ακολούθως της 2ης αγωνιστικής σε βάρος της πρωταθλήτριας Αφρικής, Αλγερίας, όσο και το 1-0 στο φινάλε με την Σιέρα Λεόνε.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Η αλήθεια είναι πως οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες έχουν μικρύνει πολύ τα τελευταία χρόνια και αυτός και ο λόγος που είδαμε εκπλήξεις και στην φετινή διοργάνωση. Η πρωταθλήτρια Αφρικής άλλωστε Αλγερία, αλλά και η Γκάνα αποκλείστηκαν στην φάση των ομίλων χωρίς να πετύχουν νίκη, η Νιγηρία έμεινε εκτός στους «16» από την αποδεκατισμένη από COVID-19, Τυνησία, ενώ το Καμερούν και το Μαρόκο ζορίστηκαν αρκετά από τις Κομόρες και το Μαλάουι αντίστοιχα. Παρόλα αυτά, θέλω να πιστεύω πως η πολύ συμπαγής ομάδα του Μάλι, η οποία έχει τον τρόπο να φτάνει εντελώς αθόρυβα σε προημιτελικά και ημιτελικά του Κόπα Άφρικα, ακόμα και αν δεν βγάζει μάτια με την εικόνα της, δεν θα πέσει σήμερα «θύμα» έκπληξης.

Εκτίμηση:  1

(Visited 279 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x