ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Λιγκ Καπ Πορτογαλίας: Σπόρτινγκ – Σάντα Κλάρα

Λιγκ Καπ Πορτογαλίας: Σπόρτινγκ – Σάντα Κλάρα
Spread the love

Στο ουδέτερο «Μαγκαγιάες Πεσόα» της Λεϊρία, ο δεύτερος χρονικά νοκ άουτ ημιτελικός του Λιγκ Καπ, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ και την Σάντα Κλάρα, σημειώνοντας, πως στον τελικό περιμένει από χθες η Μπενφίκα, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Μποαβίστα στην διαδικασία των πέναλτι.

Φαβορί στον 2ο όμιλο του Λιγκ Καπ η Σπόρτινγκ, με την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας να το επιβεβαιώνει με την πρόκριση της στα ημιτελικά με δύο νίκες, το 2-1 αρχικά στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» με την Φαμαλικάο και το 1-0 ακολούθως στην έδρα της 2ης κατηγορίας Πεναφιέλ. Πρόκριση επίσης στα ημιτελικά του κυπέλλου, αλλά ταυτόχρονα και στην 2η θέση στο πρωτάθλημα και το -6 πλέον από την Πόρτο, μετά το οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-2 του Σαββάτου που μας πέρασε στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» από τη Μπράγκα.

Στην άλλη πλευρά, επιτυχία και μόνο για την Σάντα Κλάρα η πρόκριση της στον σημερινό νοκ άουτ ημιτελικό, η οποία μάλιστα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις από την στιγμή που η ομάδα από τις Αζόρες πήρε την 1η θέση στον όμιλο της πραγματοποιώντας την έκπληξη με την Πόρτο. Πιο συγκεκριμένα, 2-2 αρχικά στην έδρα της 2ης κατηγορίας Ρίο Άβε, με την Σάντα Κλάρα όμως να επικρατεί ακολούθως 3-1 των «δράκων» στις Αζόρες. Σπουδαίο επίσης και το 2-0 του πρωταθλήματος το Σάββατο που μας πέρασε στην έδρα της Μορεϊρένσε, με το οποίο η Σάντα Κλάρα βρέθηκε στην 10η θέση και στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η Σάντα Κλάρα ήταν αυτή που με το υπέρ της 3-2 στο ματς του 1ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος στις Αζόρες, έσπασε πρώτη το αήττητο της Σπόρτινγκ στις τρεις εγχώριες διοργανώσεις.

Νοκ άουτ ημιτελικός Λιγκ Καπ σε ουδέτερη έδρα, ο οποίος μπορεί να κρύβει παγίδες για την Σπόρτινγκ. Τα «λιοντάρια» βέβαια θα θέλουν να μετριάσουν τις εντυπώσεις από το οδυνηρό 1-2 του Σαββάτου από τη Μπράγκα, αλλά να πάρουν ταυτόχρονα και μια άτυπη ρεβάνς από την Σάντα Κλάρα για το προ 20 περίπου ημερών 2-3 στις Αζόρες. Παρόλα αυτά, το 1,20 που συνοδεύει την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, απλά δεν υπάρχει.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 273 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x