ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Εκουαδόρ – Βραζιλία    

Προκριματικά Μουντιάλ: Εκουαδόρ – Βραζιλία    
Spread the love

H 15η αγωνιστική των προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής αυτό το διήμερο, με το πρώτο χρονικά ματς στο «Ροντρίγκο Παζ Ντελγκάδο» του Κίτο ανάμεσα στο Εκουαδόρ και την Βραζιλία.

Αξίζει να τονιστεί, πως οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 4η θέση κερδίζουν την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, ενώ η 5η θα οδηγηθεί σε μπαράζ. Στην 1η θέση η Βραζιλία με 35 και στην 2η η Αργεντινή με 29, με τις δύο ομάδες με ένα ματς λιγότερο, στην 3η το Εκουαδόρ με 23, ενώ η Κολομβία και το Περού που έχουν από 17 είναι στην 4η και την 5η αντίστοιχα. Στην 6η θέση η Χιλή με 16, όσους έχει και η 7η στον βαθμολογικό πίνακα Ουρουγουάη, στην 8η η Βολιβία με 15, προτελευταία η Παραγουάη με 13, ενώ στην 10η ή ουραγός αν προτιμάτε και εδώ και καιρό χωρίς ελπίδες πρόκρισης η Βενεζουέλα με 7.

Επτά πολύτιμοι βαθμοί για την ομάδα του Εκουαδόρ στις τρεις αγωνιστικές που προηγήθηκαν, οι οποίοι σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς όχι μόνο την εδραίωσαν στην 3η θέση, αλλά της έδωσαν πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Λευκή ισοπαλία αρχικά στην Κολομβία, 1-0 ακολούθως φιλοξενώντας την ουραγό Βενεζουέλα, ενώ τεράστιο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στην Χιλή, το οποίο έφερε το Εκουαδόρ στο +6 από τους διώκτες του. Δύσκολο πάντως το πρόγραμμα για την συνέχεια, καθώς ακολουθεί ματς στο Περού και στην Παραγουάη, ενώ θετικό ίσως, πως την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών φιλοξενεί την αδιάφορη βαθμολογικά Αργεντινή. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, 0-0 για την Βραζιλία την προηγούμενη αγωνιστική στην Αργεντινή, με την «σελεσάο» να διατηρεί τόσο το αήττητο (11-2-0) όσο και το +6 από την σπουδαία αντίπαλο της. Μόνος στόχος, με εξασφαλισμένη φυσικά την πρόκριση, να διατηρήσει την 1η θέση, καθώς εκκρεμεί και η απόφαση για το εντός έδρας ντέρμπι με την Αργεντινή που διακόπηκε για τους γνωστούς πλέον λόγους. Δύο συνεχόμενα ματς ακολούθως, στο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε, με Παραγουάη και Χιλή, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα δοκιμαστεί στην Βολιβία. Τιμωρημένοι οι μέσοι Φαμπίνιο και Λούκας Πακετά, ενώ με πρόβλημα ο στόπερ Λούκας Βερίσιμο, ο δεξιός μπακ Ντανίλο και οι επιθετικοί Νεϊμάρ και Ρισάρλισον.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-0 για την Βραζιλία το 2016, στο μοναδικό ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία ανάμεσα στις δύο ομάδες, με γηπεδούχο αυτή του Εκουαδόρ.

Εκτίμηση μου, πως η ομάδα του Εκουαδόρ δεν θα ρισκάρει, καθώς θα είναι απόλυτα ευχαριστημένη με τον ένα βαθμό. Δεδομένο πάντως, πως η Βραζιλία δεν χαρίζει σε κανένα, ενώ έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ και οι απουσίες που υπάρχουν ουσιαστικά δεν φαίνονται.

Εκτίμηση:  2-3 τέρματα

(Visited 464 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x