ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Κόστα Ρίκα – Παναμάς  

Προκριματικά Μουντιάλ: Κόστα Ρίκα – Παναμάς  
Spread the love

Πολύ σπουδαίο βαθμολογικά το τελευταίο χρονικά ματς του προκριματικού ομίλου της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής στο Σαν Χοσέ, καθώς η Κόστα Ρίκα καίγεται για τη νίκη, την στιγμή που η ομάδα του Παναμά, παίζει για δύο αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 3η θέση προκρίνονται απευθείας στο Μουντιάλ, ενώ η 4η θα πάει σε μπαράζ. Στην 1η θέση με 16 βαθμούς ο Καναδάς, στην 2η με 15 οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ με 14 τόσο το Μεξικό όσο και η ομάδα του Παναμά στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Στην 5η με 9 η Κόστα Ρίκα, στην 6η με 7η Τζαμάικα, στην προτελευταία με 6 το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ ουραγός η Ονδούρα με μόλις 3.

Νίκη ανάσα για την Κόστα Ρίκα την προηγούμενη αγωνιστική, η μόλις δεύτερη πάντως στον όμιλο, με το 2-1 στο Σαν Χοσέ σε βάρος της ουραγού Ονδούρας με το τέρμα του Τόρες στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, να την φέρνει στην 5η θέση και το -5 από τον Παναμά και να την διατηρεί «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης. Ματς «τελικός» πλέον το σημερινό, ειδικά από την στιγμή που την επόμενη αγωνιστική θα δοκιμαστεί στο Μεξικό, με τη νίκη για την Κόστα Ρίκα να είναι μονόδρομος. Στην άλλη πλευρά, εξαιρετική η παρουσία της ομάδας του Παναμά στα προκριματικά, καθώς έχει αξιώνει και όχι άδικα, κάτι παραπάνω από την 4η θέση και τα μπαράζ, απειλώντας φυσικά τις παραδοσιακές δυνάμεις, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και τον πρωτοπόρο Καναδά. Δύο συνεχόμενες νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή τόσο στο 3-2 αρχικά στην Ονδούρα, επιστρέφοντας από 0-2, όσο και στο 2-1 φιλοξενώντας το Ελ Σαλβαδόρ.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Κόστα Ρίκα, το 2-0 του 2013 και το 3-1 του 2016 και μία ισοπαλία, το 0-0 του 2017, σε τρία ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τον Παναμά.

Ματς που μπορεί κάλλιστα, βάσει των τωρινών βαθμολογικών δεδομένων, να χαρακτηριστεί και «τελικός» της 4ης θέσης. Δεδομένο πως θα πέσουν κορμιά, με επιλογή ρίσκου πάντως τον «άσο», εκτιμώντας πως πολύ πιθανό ο παράγοντας έδρα να κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 336 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x