Australian Open Australian Open TENNIS

Australian Open:Στέφανος Τσιτσιπάς- Nτανίλ Μεντβέντεφ

Australian Open:Στέφανος Τσιτσιπάς- Nτανίλ Μεντβέντεφ
Spread the love

O Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Nτανίλ Μεντβέντεφ διασταυρώνουν τις ρακέτες τους για μία θέση στον τελικό του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται βρίσκεται για τρίτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη συνεχόμενη στα ημιτελικά του Australian Open. O 23χρονος πρωταθλητής, Νο4 στη παγκόσμια κατάταξη, μπορεί να έχει απώλεια 4 σετ στη διοργάνωση αλλά επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ (Νο10) για να πάρει το εισιτήριο στους «4» του τουρνουά.

 

Από την άλλη πλευρά,θα βρει απέναντί του το φαβορί, το Νο2 του κόσμου και Νο1 του ταμπλό Nτανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος τενίστας βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο στον προημιτελικό απέναντι στον Καναδό Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ, αλλά με μία εντυπωσιακή ανατροπή επικράτησε με 6-7 (4), 3-6, 7-6 (2), 7-5, 6-4 και πέρασε στον ημιτελικό. Αυτή τη φορά θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Έλληνα τενίστα έχοντας έναν τίτλο Grand Slam, το US Open του 2021.

Head to head: Αυτή θα είναι η ένατη «μάχη» του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Nτανίλ Μεντβέντεφ. Συνολικά, το σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι 6-2 υπέρ του Ρώσου, με τον Έλληνα πρωταθλητή πάντως να αναδεικνύεται νικητής στην τελευταία ως τώρα συνάντησή τους, στα προημιτελικά του περσινού Roland Garros, όπου επιβλήθηκε με 6-3, 7-6, 7-5. Υπενθυμίζεται ότι Μεντβέντεφ και Τσιτσιπάς είχαν τεθεί αντιμέτωποι και στον περσινό ημιτελικό της Μελβούρνης, με τον Ρώσο να επικρατεί σχετικά εύκολα σε τρία σετ (6-4, 6-2, 7-5).

 

Πρόταση: Νικητής Στέφανος Τσιτσιπάς

(Visited 158 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x