Australian Open Australian Open TENNIS

Australian Open:Άσλει Μπάρτι- Ντανιέλε Κόλινς

Australian Open:Άσλει Μπάρτι- Ντανιέλε Κόλινς
Spread the love

Άσλει Μπάρτι και Ντανιέλε Κόλινς έρχονται αντιμέτωπες στον τελικό του Australian Open 2022.

H Μπάρτι είναι στο Νο1 την παγκόσμια κατάταξη και με τις εμφανίσεις της στο πρώτο Grand Slam της σεζόν απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην κορυφή. Η 25χρονη Αυστραλή τενίστρια επικράτησε της Μάντισον Κις με 2-0 σετ (6-1, 6-3), προκρίθηκε στον τρίτο τελικό Grand Slam της καριέρας της και θα προσπαθήσει να σηκώσει την κούπα μπροστά στους συμπατριώτες της. Θα γίνει η πρώτη τενίστρια από την χώρα μετά από 42 χρόνια που θα αγωνιστεί στον τελικό της Μελβούρνης. Το 1980 είχε χάσει στον τελικό η Γούεντι Τέρνμπουλ από την Τσέχα Χάνα Μαντλίνκοβα, ενώ η τελευταία που σήκωσε κούπα από την Αυστραλία, ήταν η Κρις Ο’ Νιλ το 1978!

Από την άλλη πλευρά, η Κόλινς συμμετέχει για πρώτη φορά στον τελικό ενός Grand Slam τουρνουά. Η Αμερικανίδα τενίστρια, Νο30 στον κόσμο, στον ημιτελικό νίκησε την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ (Νο 9) στα δύο σετ, ευκολότερα του αναμενόμενου (6-4, 6-1). Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι το γεγονός πως η Κόλινς έγινε η 7η τενίστρια από τις ΗΠΑ που φτάνει σε τελικό στο μονό γυναικών στο Australian Open μέσα στο 21ο αιώνα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις Ντάβενπορτ, Καπριάτι, Σερίνα Γουίλιαμς, Βίνους Γουίλιαμς, Κένιν και Μπρέντι.

Head to head: Αυτή θα είναι η 5η φορά που οι δυο τενίστριες θα τεθούν αντιμέτωπες με την Μπάρτι να μετρά 3 νίκες έναντι 1 της Κόλινς.

Το Νο1 του κόσμου είναι το φαβορί στοχεύοντας στην τρίτη κατάκτηση του Major τίτλου, μετά το Roland Garros του 2019 και το Wimbledon του 2021

 

Πρόταση:Νικήτρια Μπάρτι/Οver 20.5 games

(Visited 109 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x