Australian Open Australian Open

Australian Open:Ραφαέλ Ναδάλ- Ντανιίλ Μεντβέντεφ

Australian Open:Ραφαέλ Ναδάλ- Ντανιίλ Μεντβέντεφ
Spread the love

Ραφαέλ Ναδάλ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ διασταυρώνουν τις ρακέτες τους στον τελικό του Australian Open με φόντο την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Ο 35χρονος Ισπανός τενίστας, Νο5 στον κόσμο, επιβλήθηκε με 3-1 σετ επί του Iταλού, Ματέο Μπερετίνι (Νο7) για να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Ο Ναδάλ θα διεκδικήσει τον 21ο Grand Slam της καριέρας του και εάν το κατακτήσει θα είναι ο πλέον πολυνίκης, καθώς Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ έχουν από 20.

Από την άλλη, ο 25χρονος Ρώσος, Νο2 στη παγκόσμια κατάταξη, στον ημιτελικό νίκησε κι αυτός με 3-1 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά και θα παίξει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Australian Open. Πέρυσι είχε χάσει από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, φέτος θα βρει απέναντί του τον Ράφα Ναδάλ. Αυτή τη φορά έχει όμως ένα Grand Slam στην τροπαιοθήκη του αφού κατέκτησε το US Open 2021 κόντρα στον Νόλε όπου κι αυτός τότε διεκδικούσε το 21ο.

Head to head: Ναδάλ και Μεντβέντεφ έχουν έρθει αντιμέτωπος άλλες 4 φορές με τον Ισπανό να μετρά 3 νίκες. Ο Ρώσος κατάφερε να τον κερδίσει στην τελευταία τους αναμέτρηση στο Nitto ATP Finals 2020 με 3-6,6-7,6-3.

Πρόταση:Νικητής Ραφαέλ Ναδάλ

(Visited 210 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x