ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Παναμάς – Τζαμάικα  

Προκριματικά Μουντιάλ: Παναμάς – Τζαμάικα  
Spread the love

Η 10η αγωνιστική στον προκριματικό όμιλο της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, με μεγάλο το ενδιαφέρον μάλιστα στο συγκεκριμένο ματς, καθώς ο Παναμάς θέλει το τρίποντο που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην 4η θέση, την στιγμή που η Τζαμάικα παίζει ουσιαστικά τα ρέστα της.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 3η θέση προκρίνονται απευθείας στο Μουντιάλ, ενώ η 4η θα πάει σε μπαράζ. Στην 1η θέση με 19 βαθμούς ο Καναδάς, στην 2η με 18 οι Ηνωμένες Πολιτείες, στην 3η με 17 το Μεξικό, ενώ 4η η ομάδα του Παναμά με 14. Στην 5η με 12 η Κόστα Ρίκα, στην 6η η Τζαμάικα με 7, στην προτελευταία με 6 το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ ουραγός η Ονδούρα με μόλις 3.

Οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 0-1 την Πέμπτη που μας πέρασε στην Κόστα Ρίκα, με θετικό πάντως για την ομάδα του Παναμά πως διατηρήθηκε στην 4η θέση, έστω και αν έχει πλέον μόλις δύο βαθμούς διαφορά από την βασική του, βάσει βαθμολογικών δεδομένων, αντίπαλο για το εισιτήριο που οδηγεί στα μπαράζ. Κυρίαρχος η ομάδα του Παναμά στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με την Κόστα Ρίκα, στο οποίο είχε τις περισσότερες και πιο σημαντικές ευκαιρίες. Η αδυναμία πάντως της ομάδας του Παναμά να φτάσει στο 1-0, έφερε και την «τιμωρία» της, καθώς η Κόστα Ρίκα άνοιξε το σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο εξηκοστό πέμπτο λεπτό. Θα μπορούσε πάντως να είχε αποφύγει την ήττα, αλλά είχε οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Στην αντίπερα όχθη, φιλότιμη η προσπάθεια της Τζαμάικα την Πέμπτη που μας πέρασε με το Μεξικό, σημειώνοντας πάντως πως η ήττα της με 1-2 μείωσε δραματικά τις λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν για την 4η θέση. Με παίκτη λιγότερο η Τζαμάικα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, καταφέρνοντας πάντως να ανοίξει το σκορ στο πεντηκοστό λεπτό. Παρόλα αυτά, η διαφορά ποιότητας αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων έκαναν την διαφορά, καθώς το Μεξικό πραγματοποίησε με δύο τέρματα στο φινάλε την ανατροπή.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για την ομάδα του Παναμά το 2016, ενώ 0-0 το 2013, σε δύο ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Τζαμάικα.

Ματς «τελικός» για την ομάδα του Παναμά, καθώς αν κερδίσει πολύ πιθανό να έρθει ακόμα πιο κοντά στην 4η θέση, εκτός και αν η Κόστα Ρίκα πραγματοποιεί την έκπληξη την ίδια ώρα στο «Αζτέκα» στο ματς με το Μεξικό. Αξιόμαχη αλλά ταυτόχρονα και ομάδα με συγκεκριμένο ταβάνι η Τζαμάικα, εκτιμώντας πως ο Παναμάς εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει.

Εκτίμηση:  1

(Visited 329 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x