ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Εστορίλ – Πάσος Φερέιρα

Πορτογαλία: Εστορίλ – Πάσος Φερέιρα
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, καθώς η Εστορίλ θα προσπαθήσει όχι μόνο να επιστρέψει στα τρίποντα, αλλά και να μειώσει ταυτόχρονα την απόσταση που την χωρίζει με την πρώτη πεντάδα, την στιγμή που η Πάσος Φερέιρα  είναι στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα για την Εστορίλ, η οποία μετά και το πρόσφατο 1-2 φιλοξενώντας την Αρούκα, βρέθηκε στην 7η θέση και το -5 από την πρώτη πεντάδα. Αυτογκόλ των φιλοξενούμενων και 1-0  στο ματς με την Αρούκα, στο έκτο μόλις λεπτό, ενώ σημαντικές ευκαιρίες στην συνέχεια και από τις δύο πλευρές, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι για την Εστορίλ. Παρόλα αυτά, πιο αποτελεσματική η Αρούκα, η οποία όχι μόνο ισοφάρισε στο ενενήντα, αλλά πραγματοποίησε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων την ανατροπή. Μία νίκη, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Εστορίλ, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ με την αποστολή της εθνικής Βενεζουέλας για τα προκριματικά του Μουντιάλ ο στόπερ Φεραρέσι.

Στην άλλη πλευρά, 1-1 φιλοξενώντας τη Μποαβίστα, με την Πάσος Φερέιρα πλέον στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο +3 όπως προαναφέρθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Απόλυτα ευχαριστημένη πάντως η Πάσος Φερέιρα από τη μοιρασιά των βαθμών, καθώς κατάφερε να προηγηθεί λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (42΄), κόντρα στην ροή του αγώνα, με πέναλτι του Αντούνες, στη μοναδική της ουσιαστικά αξιόλογη επιθετική προσπάθεια σε όλο τον αγώνα. Κυρίαρχος γενικότερα η Μποαβίστα, καθώς είχε σπουδαίες ευκαιρίες τόσο πριν όσο και μετά το 1-0, καταφέρνοντας τελικά να ισοφαρίσει, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Πόρτο, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο Βραζιλιάνος στόπερ Μαρακάς. Μετακίνηση στην Πόρτο επίσης, για τον σημαντικό διεθνή Καναδό μέσο, Εουστάκιο.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Εστορίλ, δύο για την Πάσος Φερέιρα και τρεις ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αντόνιο Κοΐμπρα Ντα Μότα» την τελευταία δεκαετία, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ).

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την Εστορίλ, με άλλοθι πάντως την ανομοιογένεια, καθώς ήταν η ομάδα που «χτυπήθηκε» περισσότερο από κάθε άλλη το τελευταίο διάστημα στην Πορτογαλία. Παρόλα αυτά, πεισματάρα και άτυχη, ειδικά σε αυτό με την Πόρτο, εκεί όπου με σχεδόν μισή ομάδα λύγισε ενώ προηγήθηκε 2-0. Εκτίμηση μου, πως θα ανακάμψει, από την στιγμή που γεμίζει και πάλι το ρόστερ και πως μπορεί σήμερα να επιστρέψει στα τρίποντα, καθώς η Πάσος Φερέιρα είναι, θεωρητικά, αντίπαλος στα μέτρα της. Πέρα από τα παραπάνω, μεγάλη απώλεια για τους φιλοξενούμενους, η φυγή για την Πόρτο του πολύ σημαντικού μέσου, Εουστάκιο.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 463 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x