ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Μπουρκίνα Φάσο – Σενεγάλη   

Κόπα Άφρικα: Μπουρκίνα Φάσο – Σενεγάλη   
Spread the love

Ο πρώτος χρονικά νοκ άουτ ημιτελικός της φετινής διοργάνωσης, ανάμεσα στη Μπουρκίνα Φάσο και την Σενεγάλη, σημειώνοντας, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Επιτυχία και μόνο η παρουσία της Μπουρκίνα Φάσο στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης και πίστη στις τάξεις της ομάδας για μία ακόμα έκπληξη, ώστε να βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό, μετά το 2013, εκεί πάντως όπου ως «πρωτάρα» λύγισε από την πολύπειρη Νιγηρία. Πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο στον προημιτελικό με την Τυνησία, «χτυπώντας» την αντίπαλο της σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο, στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό, με τον 19χρονο επιθετικό της Λοριάν, Ντάνγκο Ουατάρα. Αλλαγή σκηνικού στην επανάληψη, με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να λειτουργεί για τη Μπουρκίνα Φάσο, η οποία προσπάθησε να «καθαρίσει» σε κάποιες αντεπιθέσεις και η οποία πάντως άντεξε στην πίεση της Τυνησίας, έχοντας κορυφαίο τον γκολκίπερ της βελγικής Σαρλερουά, Κόφι. Τιμωρημένος για σήμερα, ο σκόρερ του 1-0 του προημιτελικού με την Τυνησία, Ντάνγκο Ουατάρα, ο οποίος αποβλήθηκε στο ογδοηκοστό δεύτερο λεπτό.

Στην άλλη πλευρά, επικράτηση με 3-1 στον προημιτελικό με την Ισημερινή Γουινέα, σε ένα ματς στο οποίο η Σενεγάλη δέχθηκε το πρώτο της γκολ στην φετινή διοργάνωση. Ανώτερη και με αρκετές ευκαιρίες η Σενεγάλη στο πρώτο ημίχρονο στον προημιτελικό με την Ισημερινή Γουινέα, ανοίγοντας τελικά το σκορ στο εικοστό όγδοο λεπτό, με κοντινό, εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του επιθετικού της Αλάνιασπορ, Ντιεντιού. Το 1-1 ακολούθως, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο πενήντα επτά, με την Σενεγάλη όμως να μην έχει στην συνέχεια κανένα πρόβλημα, φτάνοντας στο 2-1 στο εξηκοστό όγδοο λεπτό, με κοντινό πλασέ του μέσου της Κρίσταλ Πάλας, Κουγιατέ. Οριστικό τέλος στο ματς ή την χαριστική βολή αν προτιμάτε στην Ισημερινή Γουινέα, έδωσε στο εβδομηκοστό ένατο λεπτό ο επιθετικός της Γουότφορντ, Σαρ, με πλασέ από το ύψος περίπου του πέναλτι. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει του σημερινού ημιτελικού.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Άξια συγχαρητηρίων η Μπουρκίνα Φάσο, η οποία ξεπέρασε τα αγωνιστικά (τραυματισμούς, COVID-19) αλλά και τα εκτός αγωνιστικών χώρων προβλήματα που υπήρχαν (πραξικόπημα) και βρέθηκε στα ημιτελικά. Παρόλα αυτά, ομάδα με συγκεκριμένο ταβάνι, η οποία θα κληθεί σήμερα να κάνει μία ακόμα υπέρβαση.

Εκτίμηση:  2

 

 

(Visited 479 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x