ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Οσασούνα – Σεβίλλη  

Ισπανία: Οσασούνα – Σεβίλλη  
Spread the love

Στην Παμπλόνα το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Οσασούνα να ψάχνει το τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση που την χωρίζει από την πρώτη εξάδα, την στιγμή πάντως που με νίκη η Σεβίλλη θα βρεθεί στο -1 από την πρωτοπόρο Ρεάλ, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Επικράτηση με 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική στην Γρανάδα, βλέποντας την Οσασούνα, με το αποτέλεσμα αυτό, να ανεβαίνει στην 11η θέση, στο +10 πλέον από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και σε απόσταση έξι βαθμών από την 6η στον βαθμολογικό πίνακα Σοσιεδάδ. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς στην έδρα της Γρανάδα, με την Οσασούνα πάντως πιο αποτελεσματική, με το 1-0 με κεφαλιά του αρχηγού Ντάβιντ Γκαρσία στο εξήντα τέσσερα και το 2-0 με κοντινό πλασέ του Κίκε, ένα λεπτό πριν το φινάλε. Δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Οσασούνα, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα στην Παμπλόνα, ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, ο δεξιός μπακ Νάτσο Βιδάλ και ο Σέρβος μέσος Μπράσανατς.

Στην άλλη πλευρά, αποτυχία σίγουρα το 2-2 της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» με την Θέλτα, καθώς η Σεβίλλη πέταξε στα σκουπίδια τη μεγάλη ευκαιρία που της δόθηκε να μειώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση της από την κορυφή, μετά το στραβοπάτημα της Ρεάλ στο « Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με την Έλτσε. Η Σεβίλλη τις ευκαιρίες, αλλά η Θέλτα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο στο μεταξύ τους ματς, καθώς η ομάδα του Βίγκο ήταν πιο αποτελεσματική και βρήκε δύο φορές το δρόμο για τα δίχτυα, στις ισάριθμες φορές που πέρασε την σέντρα. Διορθωτικές κινήσεις ακολούθως από τον Λοπετέγκι, οι οποίες του βγήκαν, με δύο εκ των αλλαγών του να φέρνουν το ματς στα ίσια, με το 1-2 αρχικά με εκτός περιοχής σουτ του Αργεντινού μέσου Γκόμες στο εβδομηκοστό πρώτο λεπτό και το 2-2 από κοντινό πλασέ του Όλιβερ Τόρες στο εβδομήντα τέσσερα. Παρόλα αυτά, χωρίς κάτι ιδιαίτερο στην συνέχεια από την Σεβίλλη, παρά το γεγονός πως υπήρχε χρόνος, με το 2-2 να μην αφήνει ικανοποιημένο κανένα στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν». Πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες για την Σεβίλλη, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Οσασούνα, τρεις για την Σεβίλλη και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Παμπλόνα.

Η αλήθεια είναι, πως η Οσασούνα δεν είναι εύκολος αντίπαλος στο «σπίτι» της, ενώ στα συν για την ομάδα της Παμπλόνα, πως δεν έχει πίεση από την στιγμή που έχει «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Παρόλα αυτά, παραμένει απρόβλεπτη και στα μέτρα της Σεβίλλης, αρκεί η ομάδα του Λοπετέγκι να βγάλει τον κυνισμό που έχει συνήθως μακριά από το «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν». Πέρα από τα παραπάνω όμως, αν η Σεβίλλη θέλει να μείνει κοντά στην κορυφή θα πρέπει να πάρει το σημερινό ματς, καθώς η Ρεάλ δεν θα της δίνει συνέχεια ευκαιρίες.

Εκτίμηση:  2

(Visited 582 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x