ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία Β΄: Φουενλαμπράδα – Βαγιαδολίδ

Ισπανία Β΄: Φουενλαμπράδα – Βαγιαδολίδ
Spread the love

Σπουδαίο βαθμολογικά το ματς στο «Φερνάντο Τόρες», καθώς η εντός επικίνδυνης ζώνης Φουενλαμπράδα βρίσκεται, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στο -6 από την γραμμή της παραμονής, την στιγμή που με νίκη η Βαγιαδολίδ θα βρεθεί και πάλι στην 2η θέση.

Βαρύ 0-3 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Καρταχένα, το οποίο εδραίωσε την Φουενλαμπράδα στην επικίνδυνη ζώνη. Η αλήθεια βέβαια είναι πως το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο μπροστά του, αλλά για τα δεδομένα, τις ιδιομορφίες και τον βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης κατηγορίας, το να καλύψει κάποια ομάδα, ειδικά της επικίνδυνης ζώνης, μια απόσταση έξι, επτά και οκτώ βαθμών από την γραμμή της παραμονής, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ανύπαρκτη η Φουενλαμπράδα στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Καρταχένα, στο οποίο μάλιστα το 0-3, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, είναι βάσει εικόνας και ευκαιριών της αντιπάλου της, κολακευτικό. Τρεις νίκες, επτά ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Φουενλαμπράδα, σε 13 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, ο στόπερ Αντριάν Ντιέγκεθ και ο επιθετικός από την Γκάμπια, Καντέ.

Στην άλλη πλευρά, πολύτιμο 1-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Σπόρτινγκ Χιχόν, βλέποντας την Βαγιαδολίδ να δίνει συνέχεια στο αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα, καθώς μετράει πλέον πέντε νίκες και μία ισοπαλία, στις έξι τελευταίες αγωνιστικές. Είχαν προηγηθεί, το εντός 2-1 με την Οβιέδο, το 2-0 στο Σαν Σεμπαστιάν με την Σοσιεδάδ Β΄, τα δύο συνεχόμενα 1-0 στο «Χοσέ Θορίγια» με τη Λεγκανές και τη Μπούργκος και το 0-0 στην Σαραγόσα με την ομώνυμη ομάδα. Κυρίαρχος και με αρκετές ευκαιρίες η Βαγιαδολίδ στο ματς με την Σπόρτινγκ Χιχόν, στο οποίο κατάφερε τελικά να ξεκλειδώσει την σφιχτή αμυντική των φιλοξενούμενων, με ένα εντός περιοχής σουτ του Ρόκε Μέσα, στο εβδομηκοστό τρίτο λεπτό. Άξιο αναφοράς, πως στο πεντηκοστό όγδοο λεπτό, η Βαγιαδολίδ είχε χαμένο πέναλτι, καθώς ο Άλβαρο Αγκουάδο είχε κακή έμπνευση και άσχημη εκτέλεση, προσπαθώντας να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ με εκτέλεση αλά Πανένκα. Τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Βαγιαδολίδ, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Χοσέ Θορίγια», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Φουενλαμπράδα, ενώ επικράτηση με 3-0 για την Βαγιαδολίδ σε αυτό του 1ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος στο «Χοσέ Θορίγια».

Πιεσμένη και ευάλωτη η Φουενλαμπράδα, εκτιμώντας, πως αν η Βαγιαδολίδ διατηρήσει για έκτο συνεχόμενο ματς το μηδέν, μπροστά θα βρει τον τρόπο να πετύχει κάποιο ή κάποια τέρματα. Η αλήθεια βέβαια είναι, πως η Βαγιαδολίδ χάνει αρκετή από την δύναμη της εκτός έδρας και αυτό φαίνεται και από το 10-2-1 που έχει στο «Χοσέ Θορίγια» και το 4-3-5 μακριά από αυτό. Παρόλα αυτά, η Φουενλαμπράδα είναι αντίπαλος στα μέτρα της, με 2,00 που συνοδεύει την Βαγιαδολίδ, να αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 405 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x