ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Σενεγάλη – Αίγυπτος     

Κόπα Άφρικα: Σενεγάλη – Αίγυπτος     
Spread the love

Ο μεγάλος τελικός της φετινής διοργάνωσης, ο δεύτερος συνεχόμενος για την Σενεγάλη μετά το 2019, η οποία ψάχνει το πρώτο της τρόπαιο, την στιγμή που οι «Φαραώ» θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή μετά από 12 χρόνια και να πανηγυρίσουν ταυτόχρονα την όγδοη κατάκτηση κυπέλλου εθνών Αφρικής στην ιστορία τους. Πέρα απο τα παραπάνω, η σημερινή αναμέτρηση θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και μονομαχία Μανέ με Σαλάχ.

Επικράτηση με 3-1 στον ημιτελικό με τη Μπουρκίνα Φάσο, με την Σενεγάλη να επιβεβαιώνει, έστω και δύσκολα, τον τίτλο του φαβορί. Ανώτερη και με αρκετή υπομονή στο παιχνίδι της η Σενεγάλη στον ημιτελικό, ανοίγοντας τελικά το σκορ στο εβδομήντα, με ένα κοντινό σουτ του στόπερ της Παρί, Ντιαλό, μετά από μια φάση διαρκείας στην περιοχή της Μπουρκίνα Φάσο. Το δεύτερο γκολ σχεδόν αμέσως (76΄), καθώς η Σενεγάλη εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην αμυντική γραμμή της  απογοητευμένης μετά το 1-0 Μπουρκίνα Φάσο, η οποία πάντως κατάφερε να μειώσει, έστω και κόντρα στην ροή του αγώνα, στο ογδόντα τρία. Παρόλα αυτά, χωρίς κίνδυνο μέχρι το φινάλε η Σενεγάλη, η οποία μάλιστα βρήκε χώρους καθώς η Μπουρκίνα Φάσο βγήκε μαζικά μπροστά, με τον φυσικό της ηγέτη, τον Σαντιό Μανέ, να διαμορφώνει με περίτεχνο πλασέ, στο ογδοηκοστό έβδομο λεπτό, το τελικό 3-1. Τρίτη παρουσία επίσης η σημερινή για την Σενεγάλη σε τελικό, μετά τις ήττες από το Καμερούν το 2002 στην διαδικασία των πέναλτι στο Μάλι και από την Αλγερία το 2019 (0-1), στην διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Αιγύπτου.

Στην αντίπερα όχθη, η Αίγυπτος μπορεί να μην έλαμψε με τη μέχρι τώρα παρουσία της στην φετινή διοργάνωση, αλλά κατάφερε πάντως, με συνδυασμό τύχης, ποιότητας αλλά και κυνικότητας, να φτάσει για δέκατη φορά σε τελικό, προσπαθώντας όπως προαναφέρθηκε, να φτάσει στην όγδοη κατάκτηση κυπέλλου εθνών Αφρικής. Το έβδομο και τελευταίο της τρόπαιο το 2010, στην Ανγκόλα, όταν επικράτησε 1-0 στη μονομαχία της με την Γκάνα, ενώ πιο πρόσφατη παρουσία της σε τελικό, το 1-2 του 2017 από το Καμερούν στην διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Γκαμπόν. Λευκή ισοπαλία τόσο στη νοκ άουτ φάση των «16» με την Ακτή Ελεφαντοστού όσο και στον ημιτελικό με το Καμερούν, εκεί πάντως όπου οι «Φαραώ» ήταν τυχεροί και φυσικά πιο ψύχραιμοι στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ 2-1, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή, ενδιάμεσα αυτών στα προημιτελικά με το Μαρόκο.

Προϊστορία: Η σημερινή αναμέτρηση, θα είναι η πρώτη ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Πιο συμπαγής ως ομάδα η Σενεγάλη και με καλύτερη εικόνα από την Αίγυπτο στην διοργάνωση, με αυτό όμως να μην σημαίνει πως μπορείς να πας εύκολα κόντρα τους «Φαραώ», που κατάφεραν αθόρυβα να «ξεπαστρέψουν» κάθε φαβορί που βρήκαν στον δρόμο τους (Ακτή Ελεφαντοστού, Μαρόκο, Καμερούν). Δεν θα μπλέξω με σημείο, επιλέγοντας το ειδικό στοίχημα του Over 1.5, το οποίο συνοδεύει μια τιμή που αξίζει το ρίσκο, ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  Over 1,5   (1,90)

(Visited 226 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x