ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Μορεϊρένσε – Μπελενένσες

Πορτογαλία: Μορεϊρένσε – Μπελενένσες
Spread the love

Ντέρμπι παραμονής στο «Χοακίμ Ντε Αλμέιδα Φρέιτας», με την προτελευταία, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, Μορεϊρένσε, να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει εκτός της επικίνδυνης ζώνης, την στιγμή που η ουραγός Μπελενένσες θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει το πρώτο της «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα.

Επιτυχία για τη Μορεϊρένσε τόσο το προ τεσσάρων αγωνιστικών 1-0 στην έδρα της νεοφώτιστης Βιζέλα όσο και το 1-1 που ακολούθησε με τη Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ». Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Μορεϊρένσε μετρίασε τις εντυπώσεις και πέταξε στα σκουπίδια τα παραπάνω αποτελέσματα, με το εντός 0-2 από την Σάντα Κλάρα. Παθητική μάλιστα και καθόλου απειλητική στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Μπράγκα, εκεί όπου ηττήθηκε με σχεδόν κάτω τα χέρια 0-2 και «υποχώρησε» στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για τη Μορεϊρένσε, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, ένας μόλις βαθμός για τη Μπελενένσες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, με τη «μικρή» ομάδα της Λισαβόνας να εδραιώνεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ήττα με 0-1 αρχικά στο εκτός έδρας ντέρμπι παραμονής με την Φαμαλικάο, «φυσιολογικό» ακολούθως το εντός 1-4 από την πρωτοπόρο Πόρτο, 1-1 στην συνέχεια στη Μαδέιρα με την τοπική Μαρίτιμο, ενώ μεγάλη η απόσταση της την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη «μεγάλη» συμπολίτισσα Σπόρτινγκ. Σε μία αναμέτρηση, στην οποία μείωσε 1-2 στο είκοσι, αλλά πέταξε ακολούθως λευκή πετσέτα, με το 1-3 στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄) και το 1-4 στις αρχές της επανάληψης (47΄). Τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες για τη Μπελενένσες, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός Άλισον Σαφίρα.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μορεϊρένσε, δύο για τη Μπελενένσες και τρεις ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Χοακίμ Ντε Αλμέιδα Φρέιτας», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ).

Επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», από την στιγμή που μιλάμε για ντέρμπι παραμονής, ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, αλλά και την προβληματική εικόνα της ουραγού Μπελενένσες μακριά απο το γήπεδο της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 358 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x