ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Κορτουλουά  

Κολομβία: Μεντεγίν – Κορτουλουά  
Spread the love

Στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την ομώνυμη ομάδα σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Κορτουλουά, ψάχνοντας το τρίτο της τρίποντο σε ισάριθμα ματς στο γήπεδο της.

Έξι βαθμοί για τη Μεντεγίν στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του φετινού Απερτούρα, με την ομάδα του 73χρονου Ουρουγουανού Χούλιο Κομεσάνια (φωτό) στην 11η θέση, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, αλλά με ένα ματς λιγότερο και την ευκαιρία με νίκη σήμερα να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα. Δύο νίκες επίσης στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», επικρατώντας 1-0 στην πρεμιέρα της νικήτριας του περσινού Απερτούρα, Τολίμα και 2-0 της πρωταθλήτριας Ντεπορτίβο Κάλι, της ομάδας που κατέκτησε το πρόσφατο Κλαουσούρα, με ισάριθμες ήττες μακριά από αυτό, με 0-2 από την Πατριότας και 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική από την Όνσε Κάλντας. Σε ρηχά νερά η Μεντεγίν στο ματς στην έδρα της Όνσε Κάλντας, στο οποίο ισοφάρισε προσωρινά στο τριακοστό όγδοο λεπτό και στο οποίο όμως δεν είχε σημάδια αντίδρασης όταν η αντίπαλος της πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ στο πενήντα.

Στον αντίποδα, πέντε βαθμοί για την Κορτουλουά στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Απερτούρα, με επιτυχία σίγουρα για τους νεοφώτιστους, πως διατήρησαν το αήττητο στο γήπεδο τους, έστω και με σύμμαχο την τύχη, κόντρα σε τρεις μεγαλύτερες αντιπάλους. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 στην πρεμιέρα με την κυπελλούχο Ατλέτικο Νασιονάλ, το ίδιο σκορ και με την σκληροτράχηλη Σάντα Φε, ενώ 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική με την σπουδαία Αμέρικα Κάλι σε ένα ματς στο οποίο «τιμώρησε» την αστοχία των φιλοξενούμενων, βρίσκοντας δίχτυα, κόντρα στην ροή του αγώνα, όσες φορές πέρασε την σέντρα. Αυτό ήταν και το πρώτο της τρίποντο στο Απερτούρα, ενώ οδυνηρή ήττα στο μοναδικό ματς που έχει δώσει μακριά από το γήπεδο της, καθώς στο 1-2 στην Κόρδοβα από την τοπική Τζαγκουάρες είδε την αντίπαλο της να βρίσκει δίχτυα στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μεντεγίν και μία για την Κορτουλουά, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ».

Δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες για τη Μεντεγίν στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, καθώς είναι δυνατή και ιδιαίτερα αποτελεσματική στο «σπίτι» της, την στιγμή πάντως που κινείται σε ρηχά νερά μακριά από αυτό. Εκτίμηση μου, πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να κάνει το τρία στα τρία στο γήπεδο της, φιλοξενώντας την αξιόμαχη αλλά στα μέτρα της Κορτουλουά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 328 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x