ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Λα Εκιδάδ – Μεντεγίν    

Κολομβία: Λα Εκιδάδ – Μεντεγίν    
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Μετροπολιτάνο Ντε Τέτσο» της Μπογκοτά, με την τοπική Λα Εκιδάδ να θέλει να σπάσει το ρόδι στο γήπεδο της, την στιγμή πάντως που η Μεντεγίν θα προσπαθήσει να πάρει τον πρώτο ή τους πρώτους της βαθμούς μακριά από την έδρα της.

Επικράτηση με 1-0 για τη Λα Εκιδάδ την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Πατριότας, βλέποντας τη «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά να πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο μετά την ολοκλήρωση πέντε αγωνιστικών στο πρωτάθλημα Απερτούρα. Είχαν προηγηθεί, το 1-1 της πρεμιέρας στο «Ελ Καμπίν» με τη «μεγάλη» συμπολίτισσα Σάντα Φε, το εντός 1-2 από την Όνσε Κάλντας, το 0-1 στη Μπαρανκίγια από την Τζούνιορ και το 0-1 φιλοξενώντας την Ριονέγκρο. Ανώτερη και με σημαντικές ευκαιρίες η Λα Εκιδάδ στο ματς στην έδρα της Πατριότας, στο οποίο κατάφερε τελικά να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα, σε μία αντεπίθεση δύο λεπτά πριν το φινάλε, με κοντινό σουτ του Εστουπινιάν. Χωρίς σημαντικά προβλήματα επίσης, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, εννέα βαθμοί για τη Μεντεγίν στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του Απερτούρα, με χαρακτηριστικό πως όλοι προήλθαν στο «Ατανάσιο Χιραρντότ». Πιο συγκεκριμένα, 1-0 στην πρεμιέρα σε βάρος της σκληροτράχηλης Ντεπόρτες Τολίμα, 2-0 με την πρωταθλήτρια του Κλαουσούρα, Ντεπορτίβο Κάλι, ενώ εύκολο 3-1 την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη νεοφώτιστη Κορτουλουά. Χωρίς βαθμό πάντως μακριά από το «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, καθώς ηττήθηκε 0-2 στην Τούνχα από την τοπική Πατριότας και 1-2 στο «Παλογκράντε» του Μανισάλες από την Όνσε Κάλντας. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για τη Λα Εκιδάδ, δύο για τη Μεντεγίν και τέσσερις ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Μπογκοτά.

Δεδομένο πως η Λα Εκιδάδ θα θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, μετά την πολύ καλή της εμφάνιση και το απόλυτα δίκαιο 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Πατριότας. Δεν είναι όμως και υπόδειγμα σταθερότητας και δε μπορούμε να της δείξουμε εμπιστοσύνη, καθώς η Μεντεγίν παραμένει υπολογίσιμη, παρά το γεγονός πως χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από το γήπεδο της.

Εκτίμηση: 2-3 τέρματα

(Visited 335 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x