ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Μπελενένσες – Γκιμαράες

Πορτογαλία: Μπελενένσες – Γκιμαράες
Spread the love

Ουραγός και σε απόσταση επτά βαθμών από την γραμμή της παραμονής η Μπελενένσες και πρώτο φαβορί φυσικά για τον υποβιβασμό, την στιγμή που η Γκιμαράες θα προσπαθήσει με νίκη σήμερα, να μειώσει ή και να διατηρήσει την απόσταση που την χωρίζει από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Ζιλ Βισέντε.

Βαρύ 1-4 για τη Μπελενένσες την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Μορεϊρένσε, βλέποντας τη «μικρή» ομάδα της Λισαβόνας όχι μόνο να γνωρίζει την τέταρτη της ήττα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, αλλά και να εδραιώνεται ταυτόχρονα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Είχαν προηγηθεί, το εκτός 0-1 από την Φαμαλικάο και οι δύο βαριές εντός  έδρας ήττες με το ίδιο σκορ (1-4) από την πρωτοπόρο Πόρτο και την Σπόρτινγκ, ενώ ο μοναδικός βαθμός της Μπελενένσες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, ενδιάμεσα αυτών, από το 1-1 στη Μαδέιρα με την τοπική Μαρίτιμο. Πίσω στο σκορ η Μπελενένσες στο ματς στην έδρα της Μορεϊρένσε στο δέκατο όγδοο λεπτό, «απαντώντας» όμως στο είκοσι πέντε με τον Καμαρά. Παρόλα αυτά, το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν καταστροφικό, καθώς η Μπελενένσες έμεινε με παίκτη λιγότερο στο σαράντα και πίσω στο σκορ τρία λεπτά αργότερα. Χωρίς δυνάμεις μάλιστα στην επανάληψη, δίνοντας την δυνατότητα στη Μορεϊρένσε με δύο ακόμα τέρματα να δώσει θριαμβευτικό τόνο στην επικράτηση της. Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και έξι ήττες για τη Μπελενένσες, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο Σενεγαλέζος επιθετικός Εντούρ.

Στην άλλη πλευρά, δραματικό αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο 2-1 στο ντέρμπι μίσους της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Μπράγκα, με το οποίο η Γκιμαράες βρέθηκε στην 6η θέση και το -4 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Ζιλ Βισέντε. Μπροστά στο σκορ η Γκιμαράες στο ντέρμπι στο δέκατο όγδοο λεπτό, με κοντινή κεφαλιά του Εστουπινιάν, με τη Μπράγκα όμως να φτάνει στην ισοφάριση στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Με αριθμητικό πλεονέκτημα ακολούθως η Μπράγκα και με σημαντικές ευκαιρίες στο τελευταίο ημίωρο, με την Γκιμαράες όμως να την «τιμωρεί», κόντρα στην ροή του αγώνα στο ενενήντα. Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Γκιμαράες, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Αφόνσο Ενρίκες», ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, οι μέσοι Σεμέδο και Τιάγκο Σίλβα και ο επιθετικός Εστουπινιάν.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μπελενένσες, δύο για την Γκιμαράες και τέσσερις ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Λισαβόνα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Φιλότιμη αλλά ταυτόχρονα και ευάλωτη αμυντικά η Μπελενένσες, με επιλογή μου το «διπλό», παρά το γεγονός πως η Γκιμαράες θα στερηθεί τις υπηρεσίες κάποιων σημαντικών παικτών και κυρίως του πρώτου της σκόρερ.

Εκτίμηση:  2

(Visited 321 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x