ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Τζούνιορ   

Κολομβία: Μεντεγίν – Τζούνιορ   
Spread the love

Στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, το ματς ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Τζούνιορ, το οποίο ολοκληρώνει το σημερινό πρόγραμμα του πρωταθλήματος Απερτούρα. Τέσσερα γενικότερα τα ματς, καθώς υπάρχουν νωρίτερα τα Περέιρα – Τζαγκουάρες, Ντεπόρτες Τολίμα – Σάντα Φε και Μιγιονάριος – Ριονέγκρο.

Ήττα με 0-2 την περασμένη εβδομάδα στη Μπογκοτά από την τοπική Λα Εκιδάδ, με άξιο αναφοράς για τη Μεντεγίν στις έξι πρώτες αγωνιστικές του Απερτούρα, πως έχει μόνο νίκες στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», αλλά είναι χωρίς βαθμό μακριά από αυτό. Πιο συγκεκριμένα, είχαν προηγηθεί στο Μεντεγίν το 1-0 σε βάρος της Ντεπόρτες Τολίμα, το 2-0 με την πρωταθλήτρια Ντεπορτίβο Κάλι και το 3-1 με τη νεοφώτιστη Κορτουλουά, ενώ 0-2 από την Πατριότας και 1-2 από την Όνσε Κάλντας μακριά από το «Ατανάσιο Χιραρντότ». Πίσω στο σκορ στο ματς στην έδρα της Λα Εκιδάδ στο δεύτερο μόλις λεπτό, με τη Μεντεγίν όμως να έχει στην συνέχεια ευκαιρίες και τα ηνία του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Αδικαιολόγητη πάντως η καθίζηση της στην επανάληψη, καθώς δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία, ενώ είδε την αντίπαλο της να την «τιμωρεί» στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ Μορένο.

Ήττα με 0-1 περνώντας στην άλλη πλευρά, στην έδρα της Όνσε Κάλντας, βλέποντας στην Τζούνιορ κάτι ανάλογο της Μεντεγίν στις έξι πρώτες αγωνιστικές, δηλαδή μόνο τρίποντα στο γήπεδο της και στο μηδέν μακριά από τη Μπαρανκίγια. Του λόγου το αληθές, 3-1 με την Πατριότας, 1-0 σε βάρος της Λα Εκιδάδ και 2-1 νωρίτερα με τη Ριονέγκρο στο «Μετροπολιτάνο» της Μπαρανκίγια, ενώ 1-3 στο Μεντεγίν από την κυπελλούχο Ατλέτικο Νασιονάλ και 1-2 στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά από την Σάντα Φε. Μοιρασμένο και με σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν το ματς στην έδρα της Όνσε Κάλντας, η οποία πάντως ήταν πιο τυχερή, καθώς κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, τρία λεπτά πριν το φινάλε. Μοιραίος για την Τζούνιορ, ο 29χρονος επιθετικός Μπόρχα, ο οποίος ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες της Τζούνιορ στο συγκεκριμένο ματς. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επτά νίκες για τη Μεντεγίν, έξι για την Τζούνιορ και τέσσερις ισοπαλίες, στις 17 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Λεπτές οι ισορροπίες μιλώντας για μονομαχία δύο ισάξιων και με την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά ομάδων. Με γνώμονα πάντως τα παραπάνω, την αποτελεσματικότητα τους εντός και την προβληματική τους εικόνα και την αδυναμία να πάρουν βαθμούς μακριά από το γήπεδο τους, θα πάρω το ρίσκο με τη Μεντεγίν.

Εκτίμηση:  1

(Visited 315 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x