ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μιγιονάριος – Φλουμινένσε    

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μιγιονάριος – Φλουμινένσε    
Spread the love

Στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στη Μιγιονάριος και την Φλουμινένσε για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο Ρίο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Επιστροφή στο Κόπα Λιμπερταδόρες για τη Μιγιονάριος, έστω και στα προκριματικά, παρά το γεγονός μάλιστα, πως η ομάδα της Μπογκοτά δεν κατάφερε πέρσι να πάρει κάποιο τίτλο. Παρόλα αυτά, η καλή της συγκομιδή σε Απερτούρα και Κλαουσούρα, της έδωσαν εισιτήριο για τα προκριματικά, μέσω της συνολικής βαθμολογίας και των δύο αυτών πρωταθλημάτων. Όσον αφορά το φετινό Απερτούρα, στην 3η θέση και το -2 από την πρωτοπόρο Ντεπόρτες Τολίμα, μετά το πρόσφατο 2-1 στην έδρα της Τζαγκουάρες.

Στην αντίπερα όχθη, η 7η θέση στο περσινό Μπραζιλεϊράο δε μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία για την Φλουμινένσε. Παρόλα αυτά, στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, γιατί ομάδες της Βραζιλίας κατέκτησαν και το Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα και η 7η θέση έδωσε από το πουθενά εισιτήριο για την κορυφαία συλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής. Σε εξέλιξη επίσης το τοπικό πρωτάθλημα Καριόκα, με την Φλουμινένσε στην κορυφή μετά από οκτώ αγωνιστικές, με άξιο αναφοράς μάλιστα για την «Φλου», πως μετά το εντός 0-1 της πρεμιέρας από τη Μπανγκού, έχει πανηγυρίσει επτά σερί νίκες, με πιο πρόσφατη το 3-0 φιλοξενώντας την Βόλτα Ρεντόντα.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες για τη Μιγιονάριος, σε εννέα ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες της Βραζιλίας. Δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Φλουμινένσε, στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις της στην Κολομβία.

Ένα ζευγάρι στο οποίο η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πολύ δυνατή στο «Ελ Καμπίν» η Μιγιονάριος, αλλά πάντα υπολογίσιμη η Φλουμινένσε και σε καλή κατάσταση, έστω και αν το τοπικό πρωτάθλημα Καριόκα, όπου προέρχεται από επτά σερί νίκες, είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 311 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x