ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πλάσα Κολόνια – Δε Στρόνγκεστ    

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πλάσα Κολόνια – Δε Στρόνγκεστ    
Spread the love

Στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην Πλάσα Κολόνια και την Δε Στρόνγκεστ, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Ερνάντο Σίλες» της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Επιτυχία και μόνο η «παρθενική» συμμετοχή της Πλάσα Κολόνια στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, κάτι πάντως το οποίο κέρδισε επάξια, αφού κατέκτησε, όσο παράξενο και αν ακούγεται, για τα δεδομένα της Ουρουγουάης, δια περιπάτου το περσινό Απερτούρα. Μόλις μία ήττα σε 15 συνολικά ματς και επτά βαθμοί διαφορά από τη «μεγάλη» Νασιονάλ, σημειώνοντας επίσης, πως λύγισε στην διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του πρωταθλήματος από την επίσης «μεγάλη» και νικήτρια του Κλαουσούρα, Πενιαρόλ. Όσον αφορά το φετινό Απερτούρα, 5-0 στην έδρα της Σέρο Λάργκο, πανηγυρίζοντας το πρώτο της τρίποντο την 3η αγωνιστική, μετά το εκτός 0-0 της πρεμιέρας με τη Μπόστον Ρίβερ και το 0-1 ακολούθως φιλοξενώντας την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο.

Στην άλλη πλευρά, στην 3η θέση του περσινού πρωταθλήματος Βολιβίας η Δε Στρόνγκεστ, το οποίο έχασε μέσα από τα χέρια της, με το 0-1 στην έδρα της Σάντα Κρουζ την τελευταία αγωνιστική. Ένα αποτέλεσμα μάλιστα, που την έριξε στην 3η θέση και στην διαδικασία των προκριματικών, καθώς η πρωταθλήτρια Ιντεπεντιέντε και η 2η στον βαθμολογικό πίνακα Όλγουεϊς Ρέντι βρέθηκαν απευθείας στην φάση των ομίλων. Τρεις αγωνιστικές επίσης στο φετινό πρωτάθλημα, με αποτυχία το πρόσφατο 1-1 φιλοξενώντας την Ουνβερσιτάριο Σούκρε, μετά το εντός 2-0 της πρεμιέρας σε βάρος της Οριέντε Πετρολέρο και 3-0 ακολούθως στην έδρα της Ατλέτικο Παλμαφλόρ.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 το 2016 σε βάρος της Μπλούμινγκ, στον 1ο γύρο τότε του Κόπα Σουνταμερικάνα, στο μοναδικό εντός έδρας ματς στην ιστορία της Πλάσα Κολόνια με ομάδα της Βολιβίας. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες για την Δε Στρόνγκεστ, στις 10 προηγούμενες επισκέψεις της στην Ουρουγουάη.

Ζευγάρι στο οποίο η πρόκριση θα κριθεί στο κατά πόσο η κάθε ομάδα θα εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Δεδομένη η απειρία της Πλάσα Κολόνια όχι μόνο στο Κόπα Λιμπερταδόρες όσο και γενικότερα στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει στον επαναληπτικό το μεγάλο υψόμετρο, στο οποίο ποντάρει η Δε Στρόνγκεστ. Εκτίμηση μου, πως αν και άπειρη η Πλάσα Κολόνια θα έχει ενθουσιασμό και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να πάρει τη νίκη, ώστε να αντέξει στην συνέχεια στο μεγάλο υψόμετρο στον επαναληπτικό στην πρωτεύουσα της Βολιβίας.

Εκτίμηση:  1

(Visited 335 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x