Spread the love

Στο  Ντα Λουζ η Μπενφίκα κοντράρεται με τον Αγιαξ  σε μία αναμέτρηση  στην οποία οι Λουζιτανοί είναι το απόλυτο αουτσάιντερ.

Οι Πορτογάλοι κατάφεραν να προκριθούν σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό όμιλο με Μπάγερν-Μπαρτσελόνα και Ντινάμο Κιέβου, αλλά η αλήθεια είναι πως βρίσκονται μακριά απο το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο. Και αυτό το αποδεικνύουν τα άσχημα αποτελέσματα στη Λίγκα της Πορτογαλίας, εκεί όπου είναι στο μείον 12 απο την πρωτοπόρο Πόρτο . Στο Πρωτάθλημα, μετά απο δύο νίκες, έμεινε στο 2-2 με την Μποαβίστα αν και κέρδιζε με 2-0.  Ο προπονητής της ομάδας, Βερίσιμο, χαρακτήρισε την υπόθεση  -πρόκριση ως μοιρασμένη . Προβλήματα ,πέρα από τον επιθετικό Σεφέροβιτς και τον μέσο Αλμέιδα, δεν υπάρχουν,ωστόσο οι Ζιλμπέρτο, Γκριμάλντο, Οταμέντι, Βάιγκλ, Ζοάο Μάριο και Ράφα Σίλβα αν πάρουν κίτρινη κάρτα χάνουν τη ρεβάνς.  Εντός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπενφίκα, μετρά έξι νίκες και έχει χάσει μόλις ένα ματς αυτό κόντρα στην Μπάγερν στο πλαίσιο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αγιαξ  κατάφερε να περάσει όχι μόνο πρώτος ,αλλά και αήττητος με το απόλυτο νικών στη φάση των ομίλων  απέναντι σε Σπόρτιγκ-Ντόρτμουντ και Μπεσίκτας.  Μετρά 10 σερί νίκες  σε όλες τις διοργανώσεις  έχοντας χάσει για τελευταία φορά στις 15 Δεκεμβρίου από την Αλκμααρ με 2-1 στο Αμσστερνταμ.Την ομάδα ταλάνισαν νέα σκάνδαλα ερωτικού περιεχομένου που αφορούσαν τον βοηθό του Τεν Χαγκ , Γουίνστον Μπογκάρντε που έμεινε στη θέση  του ,εν αντιθέσει με τον Γενικό Δντη ,Μαρκ Οβερμαρς.  Στο αγωνιστικό κοομμάτι ,εκτός αποστολής είναι ο τερματοφύλακας Στεκελέμπουργκ, ο μπακ Κλάιμπερ και ο επιθετικός Μπρόμπι. Στον αντίποδα επιστρέφει ο Αργεντίνος μπακ Ταλιαφίκο.  Εκτός έδρας οι Ολλανδοί  έχουν χάσει μόλις ένα απο τα εικοσιένα τελευταία παιχνίδια τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνολικά έχουν 11 νίκες, εννιά ισοπαλίες και μόλις μία ήττα κόντρα στη Λιβερπουλ με 1-0 την πρώτη Δεκεμβρίου του 2020.

Προϊστορία: Τελευταία φορά  που βρέθηκαν οι δύο ομάδες αντίπαλες ήταν το 2018 και μάλιστα στη Λισαβώνα το σκορ ήταν 1-1 .

Εκτίμηση: Το Τσάμπιονς Λιγκ και εν γένει οι ευρωπαικές διοργανώσεις δυναμώνουν  το “θέλω” των ομάδων για διάκριση. Η Μπενφίκα δεν είναι καλά, αλλά από την άλλη ο Αγιαξ μοιάζει έτοιμος για την υπέρβαση φέτος ούτως ώστε να πάει ψηλά.  Οι Λουζιτάνοι έχουν επιθετικό ταλέντο ,αλλά κενά στην άμυνα που μπορεί εύκολα να τα εκμεταλλευτεί ο Αλέ των 28 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.

                 ΠΡΟΤΑΣΗ: 2/Over Αnytime σκόρερ Αλέ,Τάντιτς

(Visited 452 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x