ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Ριονέγκρο  

Κολομβία: Μεντεγίν – Ριονέγκρο  
Spread the love

Γειτονικό μίνι ντέρμπι στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, με την ομώνυμη ομάδα να θέλει όχι μόνο να εδραιωθεί στην πρώτη οκτάδα αλλά και να διατηρήσει ταυτόχρονα το απόλυτο στο γήπεδο της, την στιγμή που η Ριονέγκρο θέλει να αποφύγει τις περιπέτειες στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού.

Ήττα με 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά από την Σάντα Φε, με τη Μεντεγίν να αδυνατεί για ένα ακόμα ματς στο φετινό Απερτούρα να πάρει βαθμό ή βαθμούς μακριά από το «Ατανάσιο Χιραρντότ». Χαρακτηριστικό, πως έχει ρεκόρ 4-0-4 μετά την ολοκλήρωση οκτώ αγωνιστικών, μετρώντας μόνο νίκες στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» και τέσσερις ήττες μακριά από αυτό. Τα «θύματα» της πάντως, κατά σειρά, στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», η νικήτρια του Σούπερ Καπ Ντεπόρτες Τολίμα (1-0), η πρωταθλήτρια Ντεπορτίβο Κάλι (2-0), η νεοφώτιστη Κορτουλουά (3-1) και η σκληροτράχηλη και πάντα υπολογίσιμη Τζούνιορ (2-0).

Στην άλλη πλευρά, καλή, τηρουμένων των αναλογιών η παρουσία της γειτονικής Ριονέγκρο στο Απερτούρα, καθώς μετά το πρόσφατο 1-0 φιλοξενώντας την ουραγό Πατριότας, βρέθηκε στην 13η θέση και το -1 τόσο από τις θέσεις των πλέι οφ όσο και από τη «μεγάλη» σημερινή της αντίπαλο. Αήττητη στο «σπίτι» της (2-2-0), ενώ ένα τρίποντο (Λα Εκιδάδ) και τρεις ήττες (Σάντα Φε 0-3, Τζούνιορ 1-2, Μιγιονάριος 0-2) μακριά από το «Αλμπέρτο Γκρισάλες», έχοντας στόχο κυρίως να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού και μετά την έκπληξη, να «κλέψει» δηλαδή κάποιο εισιτήριο των πλέι οφ.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για τη Μεντεγίν, τρεις για την Ριονέγκρο και πέντε ισοπαλίες, στις 16 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Μόνο ήττες και χωρίς βαθμό εκτός έδρας η Μεντεγίν, αλλά εντελώς διαφορετική ομάδα στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», όπου έχει το απόλυτο κερδίζοντας σπουδαιότερους αντιπάλους από τον σημερινό, εκτιμώντας πως έχει σήμερα το προβάδισμα απέναντι στην αξιόμαχη μεν, αλλά και με συγκεκριμένο ταβάνι Ριονέγκρο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 329 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x