ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Πορτογαλίας: Σπόρτινγκ – Πόρτο    

Κύπελλο Πορτογαλίας: Σπόρτινγκ – Πόρτο    
Spread the love

Στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στην Σπόρτινγκ και την Πόρτο, με τον επαναληπτικό σε ένα περίπου μήνα στο «Ντραγκάο», σημειώνοντας πως στο κύπελλο Πορτογαλίας έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ. Στον αυριανό ημιτελικό επίσης έχουμε μονομαχία των δύο αουτσάιντερ, καθώς μονομαχούν η Τοντέλα με τη Μάφρα.

Κανένα απολύτως πρόβλημα για την Σπόρτινγκ στα προημιτελικά με την 4ης κατηγορίας Λέσα, της οποία επικράτησε 4-0 στην ουδέτερη έδρα της Πάσος Φερέιρα. Νικήτρια επίσης του Λιγκ Καπ, καθώς πραγματοποίησε στον τελικό την ανατροπή στο 2-1 σε βάρος της συμπολίτισσας Μπενφίκα, ενώ 1-1 το Σάββατο που μας πέρασε για το πρωτάθλημα στη Μαδέιρα με την τοπική Μαρίτιμο, παραμένοντας στο -6 από την κορυφή και τη «μεγάλη» σημερινή της αντίπαλο. Εκτός συνόρων, αποκλεισμός ουσιαστικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το ντροπιαστικό 0-5 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» από τη Μάντσεστερ Σίτι. Τιμωρημένος για σήμερα, ο 26χρονος μέσος Ζοάο Παλίνια.

Κανένα απολύτως πρόβλημα όμως, περνώντας στην άλλη πλευρά και για την Πόρτο στα προημιτελικά, καθώς οι «δράκοι» πέρασαν εύκολα από την έδρα της νεοφώτιστης Βιζέλα (3-1), ενώ θρίαμβος στην φάση των «16», καθώς επικράτησαν 3-0 στο «Ντραγκάο» της Μπενφίκα. Επιτυχία επίσης για την Πόρτο η πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, ειδικά από την στιγμή που «επιβίωσε» σε δύο δύσκολες μονομαχίες με τη Λάτσιο (2-1, 2-2), με στραβοπάτημα πάντως την Κυριακή στο πρωτάθλημα φιλοξενώντας την Ζιλ Βισέντε, καθώς με το μεταξύ τους 1-1, έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο +8 από την Σπόρτινγκ. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ημιτελικού.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Σπόρτινγκ, μία για την Πόρτο και οκτώ ισοπαλίες, στις 13 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Λισαβόνα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Σπουδαίος ημιτελικός, ο οποίος έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία από την στιγμή που όποια από τις δύο ομάδες περάσει θα έχει τον τίτλο του μεγάλου φαβορί στον τελικό, από την στιγμή που θα βρει απέναντι της ή τη «μικρή» Τοντέλα ή την ακόμα μικρότερη και ομάδα της 2ης κατηγορίας, Μάφρα. Επεισοδιακά επίσης τα πρόσφατα ντέρμπι των δύο ομάδων, εκτιμώντας πως και σήμερα θα πέσουν κορμιά.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 480 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x