ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Ισπανίας: Μπέτις – Βαγιεκάνο  

Κύπελλο Ισπανίας: Μπέτις – Βαγιεκάνο  
Spread the love

Στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας, με τη Μπέτις με σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, μετά το υπέρ της 2-1 στην πρώτη μονομαχία τους στη Μαδρίτη.

Να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του κυπέλλου δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Βαγιεκάνο με οποιοδήποτε σκορ αλλά με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Στον τελικό επίσης από χθες η Βαλένθια, με το 1-0 στον επαναληπτικό στο «Μεστάγια» σε βάρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, συνάρτηση του 1-1 που είχε αποσπάσει στην πρώτη μονομαχία της με την βασκική ομάδα στο «Σαν Μαμές».

Μπροστά στο σκορ στον πρώτο ημιτελικό η Βαγιεκάνο στο πέμπτο μόλις λεπτό, με την «απάντηση» όμως από τη Μπέτις να έρχεται στο είκοσι έξι με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας και την ανατροπή στο εξήντα οκτώ από τον Γουίλιαμ Καρβάλιο. Ακολούθησαν για τη Μπέτις δύο τρίποντα στο πρωτάθλημα (Λεβάντε 4-2, Μαγιόρκα 2-1) και η πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ σε βάρος της Ζενίτ (3-2, 0-0), με μόνο ψεγάδι για την ομάδα του 64χρονου Χιλιανού Μανουέλ Πελεγκρίνι, το 1-2 στο εκτός έδρας ντέρμπι μίσους της La Liga από την συμπολίτισσα Σεβίλλη. Στην 3η θέση πάντως της La Liga, παρά την ήττα στο ντέρμπι, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού επαναληπτικού. Στον αντίποδα, αγωνιστική «κοιλιά» για την Βαγιεκάνο, καθώς η «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης μετά το 1-2 του πρώτου ημιτελικού γνώρισε τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα, μετρώντας πέντε συνολικά πλέον σε όλες τις διοργανώσεις. Απόλυτα λογική η «υποχώρηση» της στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά χωρίς πρόβλημα καθώς έχει «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ στην σημερινή της δύσκολη προσπάθεια, θα πρέπει να τα καταφέρει χωρίς τον Κολομβιανό φορ Ρανταμέλ Φαλκάο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Μπέτις, μία για την Βαγιεκάνο και δύο ισοπαλίες, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Σε καλή κατάσταση η Μπέτις, αλλά πολλά τα ανοιχτά μέτωπα και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι θα πρέπει να συνεχίσει την σωστή διαχείριση του ρόστερ, καθώς υπάρχει γεμάτο πρόγραμμα με πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ, όπου η ομάδα του σε μια εβδομάδα θα βρεθεί απέναντι στην Άιντραχτ. Σε χαμηλές πτήσεις βέβαια η Βαγιεκάνο, λογικό να «ξεφουσκώσει» μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο μισό της σεζόν, με αυτό πάντως να μην σημαίνει πως δεν θα ματώσει στον σημερινό επαναληπτικό.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 526 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x