ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Μποαβίστα – Μπράγκα  

Πορτογαλία: Μποαβίστα – Μπράγκα  
Spread the love

Στο «Ντο Μπέσα» το ματς που ανοίγει χρονικά το σημερινό πρόγραμμα στην Πορτογαλία, βρίσκοντας τη Μποαβίστα στην 13η θέση και το +5 από την επικίνδυνη ζώνη και τη Μπράγκα στην 4η και το -9 από την 3η στον βαθμολογικό πίνακα Μπενφίκα.

Σπουδαίο βαθμολογικά αλλά και ταυτόχρονα δραματικό, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης, 3-2 την περασμένη εβδομάδα στο Εστορίλ σε βάρος της ομώνυμης ομάδας, με το οποίο η Μποαβίστα όχι μόνο επέστρεψε στα τρίποντα μετά από εννέα αγωνιστικές, αλλά βρέθηκε και στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Πίσω στο σκορ στο ματς στο Εστορίλ στο έκτο μόλις λεπτό, με τη Μποαβίστα όμως όχι μόνο να φέρνει το ματς στα ίσια στο είκοσι, αλλά να φτάνει και στο 2-1 στο πενήντα. Πέναλτι για την Εστορίλ και 2-2 τέσσερα λεπτά αργότερα, με τη Μποαβίστα όμως να πανηγυρίζει το πρώτο της «διπλό» ή να σπάει αν προτιμάτε το ρόδι μακριά από το «Ντο Μπέσα», λίγο πριν το φινάλε (85΄). Στο +5 επίσης όπως προαναφέρθηκε από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ «βασίλισσα» των ισοπαλιών, καθώς με 13 σε 24 αγωνιστικές έχει με διαφορά τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Τρεις νίκες, οκτώ ισοπαλίες και μία ήττα για τη Μποαβίστα, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα στο «Ντο Μπέσα», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, αποτυχία θεωρητικά το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Σάντα Κλάρα, με άλλοθι πάντως για τη Μπράγκα, το ότι εντός συνόρων έχει μείνει εκτός στόχων, καθώς η κατάκτηση της 4ης θέσης είναι ότι της έχει απομείνει, αλλά και το ότι υπάρχει η συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ. Είχε προηγηθεί άλλωστε η δραματική πρόκριση της στην διαδικασία των πέναλτι στα πλέι οφ της συγκεκριμένης διοργάνωσης σε βάρος της Σέριφ, ενώ ακολουθεί μεσοβδόμαδα στο «Μουνισιπάλ», η πρώτη μονομαχία της με τη Μονακό για την φάση των «16». Έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες για τη Μπράγκα, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Μουνισιπάλ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Μποαβίστα, τρεις για τη Μπράγκα και δύο ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ντο Μπέσα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ). Στις δύο αυτές νίκες της Μποαβίστα, προστέθηκε και το εμφατικό 5-1 στην φάση των ομίλων του Λιγκ Καπ.

Απρόβλεπτη ως ομάδα η Μπράγκα, ενώ χαρακτηριστικό της, πως και στα 10 ματς που έχει δώσει το 2022 σε όλες τις διοργανώσεις, επιβεβαιώνει το ειδικό στοίχημα του g/g, ανεξάρτητα αποτελέσματος. Απρόβλεπτη βέβαια και η Μπράγκα, έχοντας μπροστά της και τη Μονακό, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει πως μπορείς να την πας και εύκολα κόντρα. Πολύ πιθανό μάλιστα να θέλει να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς για το βαρύ 1-5 από τη Μποαβίστα και τον αποκλεισμό της στην φάση των ομίλων του Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 462 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x