ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Τοντέλα – Μπελενένσες   

Πορτογαλία: Τοντέλα – Μπελενένσες   
Spread the love

Ντέρμπι παραμονής στο «Ζοάο Καρντόσο» της Τοντέλα, με την ομώνυμη ομάδα να ισοβαθμεί με την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα Μορεϊρένσε και να βρίσκεται ταυτόχρονα στο +5 από την ουραγό Μπελενένσες.

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα για την Τοντέλα, μετά και το 1-2 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Φαμαλικάο, με άλλοθι πάντως για την ομάδα του 59χρονου Ισπανού Πάκο Αγιεσταράν, την συμμετοχή της στο κύπελλο, εκεί όπου είναι μισό βήμα σχεδόν στο να γράψει ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 3-0 μεσοβδόμαδα στο «Ζοάο Καρντόσο» στην πρώτη μονομαχία της στα ημιτελικά του κυπέλλου με την 2ης κατηγορίας Μάφρα, έχοντας πλέον αγκαλιάσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο επαναληπτικός σε ένα περίπου μήνα στην έδρα της Μάφρα, ενώ όσον αφορά το πρωτάθλημα, με νίκη σήμερα θα βάλει πλάτη τη νεοφώτιστη Αρούκα και θα βρεθεί, έστω και οριακά, πάνω από την γραμμή των μπαράζ παραμονής. Τέσσερις νίκες και οκτώ ήττες επίσης για την Τοντέλα στο πρωτάθλημα στο «Ζοάο Καρντόσο», όντας η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμα ισοπαλία εντός έδρας, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Στην άλλη πλευρά, ήττα με 0-2 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Πάσος Φερέιρα, με τη Μπελενένσες να εδραιώνεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, επιβεβαιώνοντας πως είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Σε ρηχά νερά στο συγκεκριμένο ματς, παρά την βαθμολογική του κρισιμότητα, στο οποίο μάλιστα το 0-2 είναι βάσει εικόνας και ευκαιριών, κολακευτικό. Το 0-1 από πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄), το 0-2 στο εξηκοστό τρίτο λεπτό, ενώ με το πόδι στο γκάζι στην συνέχεια η Πάσος Φερέιρα, παρά το γεγονός πως δεν ένιωθε απειλή από την ακίνδυνη Μπελενένσες, ψάχνοντας περισσότερα γκολ. Τέσσερις ισοπαλίες και οκτώ ήττες για τη Μπελενένσες, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, παραμένοντας η μοναδική ομάδα που δεν έχει τρίποντο εκτός έδρας, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Τοντέλα, πέντε για τη Μπελενένσες και μία ισοπαλία, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ζοάο Καρντόσο».

Ντέρμπι παραμονής, με επιλογή ρίσκου πάντως τον «άσο», ποντάροντας στην ομάδα που έχει αυτή την χρονική στιγμή ελαφρώς καλύτερο momentum. Το εντός 3-0 βέβαια της Τοντέλα με τη Μάφρα ήταν σε άλλη διοργάνωση και με ομάδα της 2ης κατηγορίας, εκτιμώντας όμως πως και άλλαξε την ψυχολογία, ενώ και η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει μεγάλη απόσταση από την χωρίς «διπλό» στο πρωτάθλημα, ουραγό Μπελενένσες.

Εκτίμηση:  1

(Visited 407 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x