ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Γιουρόπα Λιγκ: Πόρτο – Λυόν

Γιουρόπα Λιγκ:  Πόρτο – Λυόν
Spread the love

Στο Οπόρτο οι “Δράκοι” αντιμετωπίζουν την Λυόν με τις δυο ομάδες να προέρχονται από ισάριθμες 4αρες στα εγχώρια πρωταθλήματα τους και να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Οι Πορτογάλοι “εντός των τειχών” οδηγούν εκ του ασφαλούς την κούρσα του πρωταθλήματος έχοντας μια διαφορά έξι βαθμών από την 2η Σπόρτινγκ και όντας αήττητοι εκεί από την εκκίνηση της σαιζόν.

Ωστόσο στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν τα κατάφεραν, πετυχαίνοντας μόλις 1/6 νίκες , σε ένα δύσκολο γκρουπ με Λίβερπουλ, Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ όπου στον προηγούμενο γύρο άφησαν εκτός την Λάτσιο ( 2-1,2-2).

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως από τις 7/12/21 που ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ η Πόρτο τρέχει ένα αήττητο 18 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις εκ των οποίων μάλιστα οι 15 είναι νίκες και οι 14 με δυο γκολ διαφορά τουλάχιστον.

Επιπλέον μπαίνουν στο αποψινό ματς έχοντας κερδίσει στα 5/7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους σε νοκ άουτ ενώ η μοναδική ήττα που έχουν σε αυτά τα ματς είναι από την Μ.Σίτι.

Οι Γάλλοι μπορεί εντός των τειχών να μην τα πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά όντας στην 8η θέση του πίνακα , αλλά σε απόσταση βολής από τις ευρωπαϊκές θέσεις, ωστόσο στην Ευρώπη είναι εντυπωσιακοί.

Μην ξεχνάμε πως νωρίτερα στον όμιλο πέτυχαν 5/6 νίκες φέρνοντας στο φινάλε μια ισοπαλία με την Ρέιντζερς (1-1) ενώ συνάμα σε αυτά τα παιχνίδια πέτυχαν και 16 γκολ ενώ άφησαν εκτός συνέχεια την Ντόρτμουντ.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά στον θεσμό την σαιζόν 2003/04 με την Πόρτο να προκρίνεται με συνολικό σκορ: 4-2 πριν φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο.

* Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στον Άσο (1,90) και το Over 2,5 ( 1,75) αλλά τελικά θα ποντάρω σε combo στο Over 2,5 με το Goal σε απόδοση 2,10. Μην ξεχνάμε πως και οι δυο ομάδες σκοράρουν στα 7/9 τελευταία ματς της Πόρτο εντός έδρας ενώ το ίδιο έχει συμβεί στα 4/5 στο Γιουρόπα για τους “Δράκους” εντός και στα 2/3 των Γάλλων εκτός στην διοργάνωση.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5 + Goal

(Visited 506 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x