ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Μούσουκ Ρούνα – Λίγκα Κίτο  

Κόπα Σουνταμερικάνα: Μούσουκ Ρούνα – Λίγκα Κίτο  
Spread the love

Στο «Μπεγιαβίστα» και όχι στην φυσική έδρα της Μούσουκ Ρούνα ο πρώτος «εμφύλιος» του Εκουαδόρ με τη Λίγκα, για τον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο Κίτο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Επιτυχία και μόνο, όσο κλισέ και αν ακούγεται, για τη «μικρή» και χωρίς κανένα τίτλο στο Εκουαδόρ, Μούσουκ Ρούνα, η συμμετοχή της στο Κόπα Σουνταμερικάνα, την οποία κέρδισε στην συνολική βαθμολογία των δύο γύρων του περσινού πρωταθλήματος, τρία χρόνια μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, επικράτηση με 3-1 στην έδρα της Τέχνικο Ουνιβερσιτάριο, σπάζοντας το ρόδι στην 3η αγωνιστική, μετά το 1-2 της πρεμιέρας φιλοξενώντας την Κατόλικα Κίτο και το 0-2 που ακολούθησε στην έδρα της 9 Ντε Οκτούμπρε. Στον αντίποδα, 11 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, 1 Κόπα Λιμπερταδόρες το 2008, 1 Σουνταμερικάνα το 2009 και δύο Ρεκόπα το 2009 και το 2010 στην πλούσια τροπαιοθήκη της Λίγκα Κίτο που είναι φυσικά το φαβορί στις δύο «εμφύλιες» αναμετρήσεις με την σημερινή της αντίπαλο. Έξι οι βαθμοί της επίσης στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, μετά το εντός 1-0 της πρεμιέρας με την Γκουαλασέο, το 0-2 στην έδρα της Ντεπορτίβο Κουένσα και το 2-1 του Σαββάτου που μας πέρασε φιλοξενώντας την Κατόλικα Κίτο.

Προϊστορία: Μία νίκη για τη Μούσουκ Ρούνα, έξι για τη Λίγκα Κίτο και δύο ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη.

Οι «εμφύλιοι» στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής πάντα κρύβουν παγίδες, καθώς είναι εντελώς διαφορετικές αναμετρήσεις σε σχέση με τα πρωταθλήματα των χωρών. Παρόλα αυτά, θέλω να πιστεύω πως η Λίγκα Κίτο, που είναι σαφώς πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιου είδους ματς, θα επιβεβαιώσει, έστω και δύσκολα τον τίτλο του φαβορί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 381 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x