ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Μπράγκα – Ζιλ Βισέντε  

Πορτογαλία: Μπράγκα – Ζιλ Βισέντε  
Spread the love

Η αναμέτρηση στο «Μουνισιπάλ» ανάμεσα στη Μπράγκα και την Ζιλ Βισέντε μπορεί να χαρακτηριστεί και «τελικός» για την τιμητική 4η θέση, έστω και αν είναι είναι περισσότερο για το γόητρο, από την στιγμή που η πρώτη τριάδα είναι αρκετά μακριά, αλλά και οι δύο ομάδες έχουν σημαντική απόσταση από την 6η στον βαθμολογικό πίνακα Εστορίλ.

Δύο συνεχόμενες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα για τη Μπράγκα, με το 0-0 αρχικά φιλοξενώντας την Σάντα Κλάρα και το 1-1 ακολούθως της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Μποαβίστα, να είναι ουσιαστικά και η ταφόπλακα στις τελευταίες ελπίδες που υπήρχαν στην προσπάθεια που έκανε να «κλέψει» την 3η θέση. Μόνος στόχος πλέον εντός συνόρων, να διατηρήσει την τιμητική 4η θέση, με το ενδιαφέρον να έχει μετατοπιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου επικράτησε 2-0 μεσοβδόμαδα στο «Μουνισιπάλ» της Μονακό, στην πρώτη μονομαχία τους για την φάση των «16» και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες για τη Μπράγκα, σε 13 ματς στο πρωτάθλημα στο «Μουνισιπάλ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Πολύ πιθανό πάντως να υπάρχουν κάποιες αλλαγές ενόψει του επαναληπτικού με τη Μονακό, αλλά η Μπράγκα έχει και ποιότητα αλλά και βάθος στο ρόστερ.

Στην αντίπερα όχθη, αήττητο 10 αγωνιστικών για την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Ζιλ Βισέντε, η οποία έχει στόχο πρωτίστως να «αγκαλιάσει» την 5η θέση και στην συνέχεια να «κλέψει» και την 4η από την σημερινή της αντίπαλο. Οκτώ οι βαθμοί που την χωρίζουν από την 6η στον βαθμολογικό πίνακα Εστορίλ, με την οποία έμεινε στο 0-0 στη μεταξύ τους μονομαχία στο γήπεδο της την προηγούμενη αγωνιστική, με το όνειρο της Ευρώπης να είναι όλο και πιο κοντά. Πέρα από τα παραπάνω, «παράσημα» επίσης σε αυτό το αήττητο που έχει προηγηθεί, το εντός 3-2 σε βάρος της Γκιμαράες, το 2-1 στο «Ντα Λουζ» σε βάρος της Μπενφίκα αλλά και το προ δύο αγωνιστικών 1-1 με την πρωτοπόρο και επίδοξη πρωταθλήτρια Πόρτο στο «Ντραγκάο». Έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα για την Ζιλ Βισέντε, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για τη Μπράγκα και μία ισοπαλία, σε έξι ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ζιλ Βισέντε.

Ελκυστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τιμή που συνοδεύει τη Μπράγκα, καθώς σε προηγούμενα χρόνια παραπάνω από 1,35 δεν θα υπήρχε στον «άσο» στο συγκεκριμένο ζευγάρι, ενώ πολύ καλή επίσης η προϊστορία της την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ζιλ Βισέντε. Παρόλα αυτά, θα κρατήσω επιφυλακτική στάση, καθώς υπάρχει και ο επαναληπτικός στο Πριγκηπάτο, αλλά και γιατί η επικίνδυνη Ζιλ Βισέντε έδειξε τα δόντια της και στο «Ντα Λουζ» με τη Μπενφίκα και στο «Ντραγκάο» με την Πόρτο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 270 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x