ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ – Αμέρικα Μινέιρο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ – Αμέρικα Μινέιρο
Spread the love

Στο «Μονουμεντάλ» της Γκουαγιακίλ ο επαναληπτικός ανάμεσα στην τοπική Μπαρτσελόνα και την Αμέρικα Μινέιρο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το προ μίας εβδομάδας 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο Μπέλο Οριζόντε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ματς στο Μπέλο Οριζόντε, περισσότερες πάντως και πιο σημαντικές για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, η οποία μάλιστα είδε τον Γκαρσές να στέλνει τη μπάλα άουτ σε εκτέλεση πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κανένα απολύτως πρόβλημα για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ στον 2ο προκριματικό γύρο με την Ουνιβερσιτάριο, καθώς η ομάδα του Εκουαδόρ επιβεβαίωσε με δύο νίκες τον τίτλο του φαβορί. Πιο συγκεκριμένα, 2-0 αρχικά στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μονουμεντάλ», ενώ επικράτηση με 1-0 στον επαναληπτικό στην πρωτεύουσα του Περού. Στην άλλη πλευρά, τεράστια επιτυχία, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται για την Αμέρικα Μινέιρο, η πρόκριση της στον 3ο προκριματικό γύρο, ειδικά με τον τρόπο που αυτή προήλθε στην προηγούμενη φάση σε βάρος της Γκουαρανί. Ήττα με 0-1 στις καθυστερήσεις στην πρώτη μονομαχία τους στο Μπέλο Οριζόντε, πανηγυρίζοντας όμως την πρόκριση στον επαναληπτικό στην Ασουνσιόν στην διαδικασία των πέναλτι, αφού προηγουμένως είχε επικρατήσει 3-2 επιστρέφοντας από 0-2. Χαρακτηριστικό, πως «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα την ομάδα της Παραγουάης, καθώς κατάφερε να διαμορφώσει το 3-2 στις καθυστερήσεις.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, σε 15 ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Βραζιλίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη η σημερινή για την Αμέρικα Μινέιρο στο Εκουαδόρ.

Τεράστια επιτυχία όπως προαναφέρθηκε για την «πρωτάρα» Αμέρικα Μινέιρο τόσο η πρόκριση όσο και το πώς προήλθε στον προηγούμενο γύρο με την Γκουαρανί, εκτιμώντας όμως πως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σήμερα με την σκληροτράχηλη και υποψιασμένη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ. Πιο απειλητική η ομάδα του Εκουαδόρ στο πρώτο ματς, με ευκαιρίες και ένα χαμένο πέναλτι, εκτιμώντας πως αν σήμερα είναι πιο αποτελεσματική, θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί.

Εκτίμηση:  1

(Visited 301 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x