Champions League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσάμπιονς Λιγκ: Λιλ- Τσέλσι

Τσάμπιονς Λιγκ: Λιλ- Τσέλσι
Spread the love

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι καλείται απόψε να κάνει ένα ακόμη βήμα για να προασπίσει τον περσινό της τίτλο δηλαδή να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού. Ωστόσο η Λιλ με ψυχολογία στα ύψη , μετά την δεν πρόκειται και παρατήσει

Οι μπλε μετά την άνετη νίκη τους με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Στάμφορντ Μπριτζ απέναντι στην Ρεν θα επιδιώξουν να τελειώσουν απόψε την … μπουγάδα και να αποδείξουν πως μπορούνε να κρατήσουν εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου τα όσα πρωτόγνωρα τους συμβαίνουν με τις κυρώσεις της Αγγλικής Κυβέρνησης κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση έδωσε ειδική άδεια για να επιτρέψει στον σύλλογο να λειτουργεί μετά το “πάγωμα” των περουσιακών στοιχείων του ιδιοκτήτη επικαλούμενη τις στενές σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, μετά και το 1-0 επί της Νιουκάστλ η Τσέλσι φαίνεται πως εδραιώνεται στην 3η θέση της βαθμολογίας στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ με την επικράτηση τους αυτή απέναντι στις “καρακάξες” έφτασαν αισίως τις τέσσερις σερί νίκες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως πριν τον περσινό τους θρίαμβο μετρούσαν 4 διαδοχικούς αποκλεισμούς από την φάση των “16” στην διοργάνωση.

Ο Τόμας Τούχελ μπορεί να υπολογίζει κανονικά στους: Αθπιλικουέτα- Μάρκος Αλόνσο οι οποίοι έχουν αποθεραπευτεί πλήρως από τον κόβιντ και είναι και οι δυο διαθέσιμοι.

Στον αντίποδα οι: Καλούμ Χάντσον Οντόι- Ράις Τζέιμς είναι ιδιαίτερα αμφίβολοι.

Οι γηπεδούχοι έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση αφού δεν έχουν βρεθεί ποτέ στην ιστορία τους στα προημιτελικά του θεσμού αλλά από την άλλη πλευρά γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Άλλωστε και η πιο πρόσφατη και “παρθενική” φορά που βρέθηκαν στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ , πίσω στο 2017, αποκλείστηκαν από μια άλλη εγγλέζικη ομάδα την Μάντσεστερ.Γ.

Πάντως “σύμμαχο” στην εξ ορισμού δύσκολη αποστολή τους θα έχουν την έδρα τους αφού είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο Στάντ Πιέρ Μορουά έχουν χάσει φέτος μόλις ένα στα δεκαεφτά παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Προϊστορία: Οι μπλε με το 2-0 που πέτυχαν στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι έφτασαν στις τρεις διαδοχικές νίκες απέναντι στην Λιλ ενώ στην προηγούμενη “επίσκεψη” τους στην έδρα των πρωταθλητών Γαλλίας το 2019/20 είχαν επικρατήσει με 2-1 για την φάση των ομίλων.

* Δεν θα μπλέξω με σημείο αλλά θα αρκεστώ μονάχα στο σύνολο τερμάτων 2-3 σε απόδοση κοντά στον διπλασιασμό.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 ΓΚΟΛ

(Visited 440 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x