ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς  

Αργεντινή: Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς  
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Αργεντινής, καθώς πέρα του γοήτρου, τόσο η Ρίβερ Πλέιτ όσο και η Μπόκα Τζούνιορς ψάχνουν το τρίποντο που πολύ πιθανό να τις φέρει στην κορυφή των ομίλων τους. Να σημειωθεί, πως οι 28 ομάδες είναι μοιρασμένες σε δύο ομίλους των 14, με την πρόκριση για τα χιαστί νοκ άουτ ματς των πλέι οφ να παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ.

Ήττα με 0-1 στην πρεμιέρα της Λίγκα Προφεσιονάλ στην Σάντα Φε από την τοπική Ουνιόν, η οποία πάντως ήταν και η μοναδική για την Ρίβερ Πλέιτ στις έξι αγωνιστικές της διοργάνωσης μέχρι σήμερα, καθώς ακολούθησαν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Πιο συγκεκριμένα, 4-1 στο «Μονουμεντάλ» σε βάρος της Πατρονάτο, εκτός 2-0 με τη Νιούελς, 1-0 στο ντέρμπι στην έδρα της Σαν Λορέντζο και εντός 4-0 την προηγούμενη αγωνιστική με την Χιμνάσια, ενώ μόνη απώλεια βαθμών, ενδιάμεσα αυτών, στο 2-2 φιλοξενώντας την Ράσινγκ, στο οποίο είδε την «ακαδημία» να επιστρέφει λίγο πριν το φινάλε από 0-2. Πρόκριση επίσης στον 2ο γύρο του κυπέλλου, μετά το εύκολο 5-0 σε βάρος της 6ης κατηγορίας Ντεπορτίβο Λαφερέρε στο ουδέτερο «Ερνέστο Μαρτεαρένα» της Σάλτα.

Στον αντίποδα, μία ήττα και για τη Μπόκα Τζούνιορς σε έξι ματς στη Λίγκα Προφεσιονάλ, με την διαφορά πως την έκανε την 5η αγωνιστική στο «Μπομπονέρα» από την Ουρακάν (0-1). Η Μπόκα Τζούνιορς πάντως έβγαλε αμέσως αντίδραση, καθώς πέρασε νικηφόρα την προηγούμενη αγωνιστική από την έδρα της Εστουδιάντες, με τέρμα του διεθνή αριστερού Περουβιανού μπακ Αντβίνκουλα, αφού προηγουμένως όμως την είχε κρατήσει όρθια ο γκολκίπερ Ρόσι σε πέναλτι των γηπεδούχων στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Νωρίτερα, 1-1 στο «Μπομπονέρα» στην πρεμιέρα με την Κολόν, εκτός 2-1 ακολούθως με την Αλντοσίβι, το ίδιο σκορ φιλοξενώντας την Ροζάριο Σεντράλ, ενώ 2-2 στο «Λιμπερταδόρες Ντε Αμέρικα» με την Ιντεπεντιέντε, παρά το γεγονός πως βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ. Πρόκριση επίσης στον 2ο γύρο του κυπέλλου, μετά το 4-1 σε βάρος της 6ης κατηγορίας Ροζάριο Σεντράλ Κόρδοβα, στο ουδέτερο «Μάριο Κέμπες» της Κόρδοβα.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Ρίβερ Πλέιτ, τέσσερις για τη Μπόκα Τζούνιορς και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 13 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μονουμεντάλ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Λιμπερταδόρες, Σουνταμερικάνα).

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου σε μονομαχία Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, στην οποία ο παράγοντας έδρα, οι απουσίες, η φόρμα ή το momentum αν προτιμάτε και η προϊστορία περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 316 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x