ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Λα Εκιδάδ – Αλιάνσα Πετρολέρα

Κολομβία: Λα Εκιδάδ – Αλιάνσα Πετρολέρα
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με τη Λα Εκιδάδ να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει πιο κοντά στην πρώτη οκτάδα, την στιγμή που η Αλιάνσα Πετρολέρα έχει διπλό στόχο, καθώς όχι μόνο προσπαθεί για την παραμονή στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού, αλλά να κάνει ταυτόχρονα την έκπληξη και να βρεθεί στα πλέι οφ.

Ισοπαλία με 1-1 το Σάββατο που μας πέρασε για τη Λα Εκιδάδ στην έδρα της Ενβιγκάδο, σε ένα ματς πάντως, στο οποίο η «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά άξιζε κάτι παραπάνω και στο οποίο είχε δικαιολογημένα παράπονα για το πέναλτι με το οποίο η αντίπαλος της ισοφάρισε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Νωρίτερα, το 1-0 από κοντινό πλασέ του Καμάτσο στο δέκατο λεπτό, ενώ σημαντικές ευκαιρίες μέχρι την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για τη Λα Εκιδάδ, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα στο «Μετροπολιτάνο Ντε Τέτσο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, αήττητο επτά αγωνιστικών για την Αλιάνσα Πετρολέρα, το οποίο αποτελεί μεγάλη επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, για την ομάδα του 50χρονου Αντόνιο Μποντχέρτ. Χαρακτηριστικό πως ξεκίνησε με νίκη αυτό το σερί, ακολούθησαν πέντε συνεχόμενες ισοπαλίες, φτάνοντας στο 2-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ριονέγκρο. Ευκαιρίες και ένα δοκάρι για την Ριονέγκρο στο πρώτο ημίχρονο στο μεταξύ τους ματς, στο οποίο πάντως μεγάλος πρωταγωνιστής για την Αλιάνσα Πετρολέρα ήταν ο γκολκίπερ Τσούνγκα, καθώς ήταν αυτός που με απευθείας εκτέλεση φάουλ την έδωσε το προβάδισμα στο τριακοστό όγδοο λεπτό. Πιο απειλητική και στην επανάληψη η Ριονέγκρο, φτάνοντας προσωρινά στην ισοφάριση στο πενήντα οκτώ, με την Αλιάνσα Πετρολέρα όμως με σύμμαχο την τύχη, να βρίσκει και δεύτερη φορά το δρόμο για τα δίχτυα, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο εβδομήντα πέντε. Τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα για την Αλιάνσα Πετρολέρα, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Λα Εκιδάδ, ισάριθμες για την Αλιάνσα Πετρολέρα και έξι ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Μπογκοτά, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Εντυπωσιακό αναμφίβολα το αήττητο σερί της Αλιάνσα Πετρολέρα, η οποία όμως όχι μόνο έχει σύμμαχο την τύχη, αλλά έχει ξεπεράσει και ως ομάδα το ταβάνι της. Εκτίμηση μου πάντως, πως αν παίξει και σήμερα για ακόμα μια φορά εκτός έδρας με στόχο πρωτίστως την ισοπαλία, θα «τιμωρηθεί», καθώς η Λα Εκιδάδ δεν είναι ομάδα για τόσο χαμηλά και είναι δεδομένο πως θα βγάλει αντίδραση μετά και τον αποκλεισμό της στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 287 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x