ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ουρουγουάη – Περού   

Προκριματικά Μουντιάλ: Ουρουγουάη – Περού   
Spread the love

Προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ στον όμιλο της Νότιας Αμερικής και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο θρυλικό «Σεντενάριο», καθώς μονομαχούν η Ουρουγουάη και το Περού που βρίσκονται στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η ως και την 4η θέση παίρνουν την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ, ενώ αυτή που θα είναι στην 5η πάει σε μπαράζ.

Μεγάλη κερδισμένη των δύο τελευταίων αγωνιστικών η Ουρουγουάη, καθώς όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε το βατό της πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα αποτελέσματα και με δύο νίκες βρέθηκε στην 4η θέση και με σημαντικό προβάδισμα φυσικά για την απευθείας πρόκριση, την στιγμή που έδειχνε πως βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Πιο συγκεκριμένα, 1-0 αρχικά στην Ασουνσιόν σε βάρος της προτελευταίας του ομίλου και απογοητευτικής βάσει εικόνας Παραγουάης, ενώ 4-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την ουραγό Βενεζουέλα. Με νίκη σήμερα εξασφαλίζει την συμμετοχή της στο Μουντιάλ, ειδικά αν η Χιλή δεν έχει πραγματοποιήσει τη μεγάλη έκπληξη στο «Μαρακανά», ενώ με ήττα ή ισοπαλία μπλέκει στο φινάλε σε περιπέτειες. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, σημειώνοντας επίσης, πως την τελευταία αγωνιστική θα δοκιμαστεί στην Χιλή.

Στην άλλη πλευρά, αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών για το Περού, το οποίο μπήκε σχεδόν από το πουθενά στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Επικράτηση με 3-0 αρχικά στη Λίμα σε βάρος της Βολιβίας, σπουδαίο 2-1 ακολούθως στην Βενεζουέλα, τεράστιο, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, «διπλό» στην Κολομβία (1-0), με μόνο ψεγάδι πάντως, το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας το Εκουαδόρ. Ένα αποτέλεσμα, που έφερε το Περού στην 5η θέση, ενώ με τρίποντο η ομάδα του 64χρονου Αργεντινού όχι μόνο θα ήταν στην 4η αλλά θα είχε βάλει γενικότερα ακόμα μεγαλύτερη φωτιά στα προκριματικά. Με νίκη σήμερα «αγκαλιάζει» την πρόκριση, ενώ με άλλο αποτέλεσμα, για να διατηρηθεί στην 5η θέση θέλει να μην κερδίσει η Χιλή στο «Μαρακανά» την Βραζιλία. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, σημειώνοντας, πως την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την αδιάφορη Παραγουάη.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ουρουγουάη, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τους «Ίνκας», με 4-2 το 2012 και 1-0 το 2016.

Η αλήθεια είναι πως το Περού έχει ανεβάσει κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα την απόδοση του και δεν φαντάζει τόσο εύκολος αντίπαλος, σε σχέση πάντα με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών. Παρόλα αυτά, εκτίμηση μου, πως ακόμα και αν δεν έχει κάνει την έκπληξη η Χιλή στην Βραζιλία, η Ουρουγουάη θα θέλει να τελειώσει την υπόθεση απευθείας πρόκριση, γιατί παραμονεύει και η Κολομβία που ενώ έχει λιγοστές ελπίδες, με δύο νίκες στο φινάλε και βολικά για αυτή αποτελέσματα, μπορεί να κάνει από το πουθενά την ζημιά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 486 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x