ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Καναδάς – Τζαμάικα

Προκριματικά Μουντιάλ: Καναδάς – Τζαμάικα
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε του προκριματικού ομίλου της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο ματς στο Τορόντο, καθώς η ομάδα του Καναδά χρειάζεται μαθηματικά ένα βαθμό για να βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ, μετά από αυτό του 1986 στο Μεξικό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου παίρνουν την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 4η θέση θα πάει σε μπαράζ. Στην 1η θέση με 25 βαθμούς η ομάδα του Καναδά, ακολουθούν ΗΠΑ και Μεξικό με 22, στην 4η η Κόστα Ρίκα με 19, στην 5η με ένα λιγότερο ο Παναμάς, στην 6η το Ελ Σαλβαδόρ με 10, στην προτελευταία η Τζαμάικα με 8, ενώ ουραγός χωρίς νίκη και με μόλις 4 η Ονδούρα.

Ήττα με 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο Σαν Χοσέ από την Κόστα Ρίκα, η πρώτη για τον Καναδά στον προκριματικό όμιλο, η οποία πάντως δεν αλλάζει κάτι για την ομάδα του 46χρονου Άγγλου Τζον Χέρντμαν, έστω και αν έσπασε το αήττητο της στα προκριματικά. Με παίκτη λιγότερο στο ματς στο Σαν Χοσέ από το τριάντα τέσσερα, λόγω της αποβολής του τιμωρημένου για σήμερα, μέσου Κέι, ενώ πίσω στο σκορ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄). Πολλές και σημαντικές ευκαιρίες πάντως για την ομάδα του Καναδά στο δεύτερο ημίχρονο, μεταξύ αυτών και δύο δοκάρια, αδυνατώντας όμως να φτάσει στην ισοφάριση. Ένας βαθμός το ζητούμενο για τον Καναδά για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση, ουσιαστικά όμως κανένας, καθώς έχει μεγάλη διαφορά τερμάτων, που είναι το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας και +6 από την 4η στον βαθμολογικό πίνακα Κόστα Ρίκα. Η νίκη πάντως θα είναι λογικά το ζητούμενο στο σημερινό ματς, αν είναι εφικτό και με πολλά τέρματα, ώστε να συνδυάσει την πρόκριση με την 1η θέση, σημειώνοντας πως για την ώρα ο Καναδάς έχει +13 συντελεστή τερμάτων, οι ΗΠΑ +9 και το Μεξικό +6.

Στον αντίποδα, 1-1 για την Τζαμάικα την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας το Ελ Σαλβαδόρ, αποτέλεσμα που την διατήρησε στην προτελευταία θέση. Κυρίαρχος και με πολλές ευκαιρίες η Τζαμάικα στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο πάντως βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο εικοστό πρώτο λεπτό. Το 1-1 ακολούθως με κοντινό σουτ του Γκρέι στο εβδομήντα δύο, με την Τζαμάικα όμως να μη μπορεί κάτι περισσότερο μέχρι το φινάλε μετά την ισοφάριση, αδυνατώντας να φτάσει στο πρώτο της τρίποντο σε αυτά τα προκριματικά στο γήπεδο της. Μοναδική της νίκη, το προ επτά αγωνιστικών 2-0 στην Ονδούρα, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για προκριματικά Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία, με γηπεδούχο αυτή του Καναδά.

Εκτίμηση μου, πως ο Καναδάς θα προσπαθήσει όχι μόνο να μετριάσει τις εντυπώσεις από το άδικο, βάσει εικόνας, 0-1 στην Κόστα Ρίκα, αλλά και για την 1η θέση στα προκριματικά. Επιλογή μου το να επικρατήσει από το πρώτο ημίχρονο, ψάχνοντας φυσικά κάτι ελκυστικό, καθώς και η φιλότιμη Τζαμάικα παίζει γενικότερα ανοιχτά και με άγνοια κινδύνου.

Εκτίμηση:  1/1

(Visited 306 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x