Spread the love
Vietnam vs Japan during their AFC Asian Cup UAE 2019 Quarter-finals match at Al Maktoum stadium on 24 January 2019, in Dubai, UAE. Photo by Stringer / Lagardere Sports

 

Στη Σαιτάμα, η Ιαπωνία κοντράρεται με το Βιετνάμ και είναι το φαβορί.

 

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι γηπεδούχοι που μέχρι τώρα στα προκριματικά έχουν καταφέρει εννέα αγώνες να πετύχουν επτά νίκες ,ενώ  έχουν υποστεί  δύο ήττες. Αποτέλεσμα είναι να καταλαμβάνουν  την πρώτη θέση, ένα βαθμό πάνω από τη Σαουδική Αραβία.

Είναι χαρακτηριστικό  ότι μετά την ήττα απο τους Σαουδάραβες η ομάδα του Μοριγιάσου πέτυχε έξι σερί νίκες,( πιο πρόσφατο το 0-2 από την Αυστραλία) , ενώ στα πέντε πιο πρόσφατα έχει πέντε ματς χωρίς να δεχτεί γκολ.

Στο 0-2 με την Αυστραλία, οι λύσεις  για τα γκολ ήρθαν απο τον πάγκο . Και συγκεκριμένα από τον Μιτόμα(24 ετών) που παίζει στην Σεντ Γκιλουάζ του Βελγίου(5 γκολ φέτος) που μπήκε αλλαγή στο 84 ,στη θέση του Μιναμίνο, και σε έξι λεπτά έβαλε δύο γκολ.  Αυτή του η εμφάνιση δεν θα του δώσει θέση  στην ενδεκάδα, στο 4-4-2, με Ασάνο και Μιναμίνο μπροστά ενώ οο αμυνικοί Γιοσίντα και Ιτακούρα θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα.

Το Βιετνάμ, είναι ουραγός στη βαθμολογία και οι μοναδικοί τρεις βαθμοί που μάζεψαν ήταν στο 3-1 με τη Κίνα.  Αν εξαιρέσει κανείς αυτό το ματς και την ήττα ,με 4-0, από την Αυστραλία οι υπόλοιπές ήττες, συμπεριλμβανομένου και του πρώτου αγώνα με τους Ιάπωνες, ήταν οριακές.

Τέσσερα απο τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους έχουν επιβεβαιώσει το  no goal ,ενώ αγωνιστικά  αμφίβολος είναι ο 24χρονος φορ Τιένχ  που τρυματίστηκε στο ματς με τον Ομαν.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για Ιαπωνία κόντρα στο Βιετνάμ (οι τρεις εκτός και η μία εντός σε φιλικό.)

Εκτίμηση:  Ο άσος είναι αδιαπράγματευτος. Από κει και πέρα, η Ιαπωνία δεν είναι ομάδα που “ανοίγει¨ τα παιχνίδια.. 1/U4.5

(Visited 208 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x