ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία- Σκόπια

Προκριματικά Μουντιάλ 2022:  Πορτογαλία- Σκόπια
Spread the love

Στο Οπόρτο η Πορτογαλία αντιμετωπίζει τα Σκόπια και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα τελικά του Κατάρ.

Ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του γνωρίζουν πως αυτό ίσχυε και για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλίας την οποία το εθνικό συγκρότημα του Μιλέφσκι έστειλε σπίτι της νικώντας την μέσα στο Παλέρμο!

Οι Ίβηρες επικράτησαν της Τουρκίας με 3-1 στον ημιτελικό με αρκετό άγχος στο φινάλε. Μπορεί η εκκίνηση τους να ήταν εντυπωσιακή με δυο γρήγορα τέρματα από τους: Οτάβιο- Ζότα αλλά στην επανάληψη αρχικά μείωσε ο Μπουράκ Γιλμάζ και πέντε λεπτά πριν το τέλος έστειλε την μπάλα στα … περιστέρια από την άσπρη βούλα.

Σε μια αντεπίθεση στο φινάλε ο γεννημένος στην Βραζιλία Ματέους Νούνιες πέτυχε το 3ο τέρμα και “κλείδωσε” την πρόκριση για τον τελικό το βράδυ της Τρίτης.

Η εθνική ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει σκοράρει τουλάχιστον από δυο γκολ στα 5/6 πιο πρόσφατα παιχνίδια της εντός έδρας αλλά στον αντίποδα έχει δεχτεί και τρία τέρματα στα τελευταία πέντε.

Δεν έχουν αναφερθεί απουσίες της τελευταίας στιγμής για τους γηπεδούχους οι οποίοι θα παραταχτούν με το “4-3-3” έχοντας ως επιθετική τριπλέτα τους: Ζότα, Ρονάλντο και Οτάβιο.

Στην μεσαία γραμμή η αντίστοιχη τριπλέτα θα απαρτίζεται από τους: Μπερνάτο Σίλβα, Μοουτίνιο και τον Μπρούνο Φερνάντες ενώ στα μετόπισθεν οι: Γκερέιρο, Ντανίλο Περέιρα, Ζοζέ Φόντε και ο Κανσέλο με τον Ντιόγο Κόστα κάτω από τα δοκάρια.

Οι Σκοπιανοί έχουν συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη πάνω τους μετά την τεράστια επιτυχία τους να κερδίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία μέσα στο Παλέρμο πριν από λίγες ημέρες.

Απορρόφησαν χωρίς ιδιαίτερο κόπο την πίεση που τους άσκησαν οι Ιταλοί κυρίως από εκτελέσεις κόρνερ και στο φινάλε με ένα πανέμορφο γκολ του Τροϊκόφσκι σφράγισαν έναν μεγάλο θρίαμβο υποχρεώνοντας συνάμα την Σκουάντρα Ατζούρα σε ένα μέγιστο κάζο αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν θα είναι παρούσα σε ένα Μουντιάλ για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Θυμίζω πως και στα προκριματικά τα είχαν πάει περίφημα αφού είχαν τερματίσει στην 2η θέση πίσω από την Γερμανία την οποία και κέρδισαν πριν από 12 μήνες εκτός έδρας. Πλην του Μπόμπαν Νικόλοφ της Σερίφ δεν έχουν αναφερθεί άλλες απουσίες της τελευταίας στιγμής και αναμένεται να δούμε το “4-1-4-1” με τον μέσο της Πιάστ Κοσταντίνοφ στο “6” και τον Ριστόφσκι της Σπάρτακ Τρνάβα στο “9”.

Προϊστορία: Δυο φορές έχουν αναμετρηθεί οι δυο εθνικές αυτές ομάδες στο παρελθόν σε φιλικά παιχνίδια. Τον Απρίλιο του 2003 είχε κερδίσει εκτός έδρας η Πορτογαλία με 1-0 και τον Μάιο του 2012 είχαν έλθει ισόπαλες με 0-0 στην Λειρία.

* Θα πάω με το φαβορί γιατί ο Σάντος θα φροντίσει οι παίκτες του να μην μπούνε με τουπέ στο ματς και επειδή είναι σχεδόν ακατόρθωτο να πραγματοποιήσει δυο διαδοχικούς θριάμβους η ίδια ομάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σε combo και σε απόδοση 3,45 θα ρισκάρω με το σενάριο να κερδίσει η Πορτογαλία και να σκοράρει το Μαυροβούνιο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Goal

(Visited 332 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x