ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Μαρόκο – Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Προκριματικά Μουντιάλ: Μαρόκο – Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Spread the love

Στην Καζαμπλάνκα η δεύτερη μονομαχία ανάμεσα στο Μαρόκο και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το παλιό Ζαΐρ, για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στην Κινσάνσα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας με 1-1, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Πέντε συνολικά τα ζευγάρια στην συγκεκριμένη φάση, με τις ισάριθμες νικήτριες αυτών να παίρνουν την πρόκριση για το Μουντιάλ, με τα υπόλοιπα να είναι το Μάλι – Τυνησία, το Αίγυπτος – Σενεγάλη, το Καμερούν – Αλγερία και το Γκάνα – Νιγηρία. Μπροστά στο σκορ η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στο πρώτο ματς στην Κινσάσα στο δώδεκα, με ένα εκτός περιοχής σουτ του Ουισά, ενώ χαμένο πέναλτι στην συνέχεια στο πενήντα πέντε για το Μαρόκο, με τον Μαέ να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ. Η ομάδα πάντως του Χαλίλχοζιτς δεν το έβαλε κάτω, ισοφαρίζοντας στο εβδομήντα έξι, ενώ με παίκτη λιγότερο οι γηπεδούχοι πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Ικανοποίηση λογικά από το αποτέλεσμα του πρώτου ματς στις τάξεις του Μαρόκου, καθώς η ομάδα του Χαλίλχοζιτς καλείται πλέον να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να πανηγυρίσει την πρόκριση στο Μουντιάλ. Μια πρόκριση που όχι μόνο θα είναι επιτυχία, αλλά θα μετριάσει ταυτόχρονα τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό του Μαρόκου στην παράταση από την Αίγυπτο, στην φάση των «16» του πρόσφατου Κόπα Άφρικα, καθώς το 1-2 από τους «Φαραώ» γκρέμισε τα όνειρα και τις προσδοκίες, μετά τις εμφανίσεις στην φάση των ομίλων. Στην αντίπερα όχθη, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό καλείται πλέον για την έκπληξη, ενώ θα είναι και για αυτή τεράστια επιτυχία η πρόκριση στο Μουντιάλ και θα μετριάσει τις εντυπώσεις από την απουσία της από το πρόσφατο Κόπα Άφρικα, καθώς είχε πέσει «θύμα» έκπληξης από την άσημη Γκάμπια.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο αυτή του Μαρόκου.

Εκτίμηση μου, πως το Μαρόκο δεν θα πατήσει στο εκτός έδρας γκολ και το 1-1 του πρώτου ματς, αλλά θα θέλει να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Ματς χωρίς αύριο άλλωστε το σημερινό, ενώ δεδομένο πως θα βρει χώρους, καθώς οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να ρισκάρουν.

Εκτίμηση:  1

(Visited 303 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x