Spread the love

Μεγάλο παιχνίδι για την Κύπρο απόψε, αφού μετά το 0-0 στο Ταλίν, θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη απέναντι στην Εσθονία, στον επαναληπτικό των μπαράζ του Nations League.

Συγκεκριμένα είναι αγώνας μπαράζ για την παραμονή στην Γ’ κατηγορία του Nations League. Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι. Το πρώτο είχε ελάχιστες τελικές στις δύο εστίες. Στο τέλος η Κύπρος είχε την τύχη με το μέρος της, αφού ακυρώθηκε γκολ των Εσθονών μέσω VAR στο 86’.

Να σημειώουμε όμως ότι η Κύπρος είχε δοκάρι με τον Παπουλή στο πρώτο ημίχρονο. Είναι δεδομένο πως η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αγνοεί τη χαρά της νίκης για 10 σερί αναμετρήσεις. Τελευταία επικράτηση στις 30/03/21, με το εντός έδρας 1-0 απέναντι στη Σλοβενία.

Σε αυτό το διάστημα απέτυχε να σκοράρει σε οκτώ ματς. «Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε καλύτερα στην έδρα μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Όπως είχα πει πριν τον αγώνα, η παραμονή θα κριθεί στο δεύτερο παιχνίδι. Διεξήχθη δυνατό παιχνίδι, ισορροπημένο και πιστεύω ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα δημιουργήθηκε από την ομάδα μας με το δοκάρι του Παπουλή», δήλωσε ο τεχνικός Νίκος Κωστένογλου.

Για την Kύπρο είναι αμφίβολοι οι Παναγιώτου και Τζιωνής. Οι φιλοξενούμενοι αγνοούν τη νίκη εδώ και επτά αγώνες. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Μιχαήλ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τριάδα στην άμυνα με τους Γκόκιτς, Χάμπο και Παναγιώτου θα διατηρηθεί. Στα φτερά της άμυνας σε ρόλο φουλ μπακ θα είναι οι Αντωνίου και Ιωάννου. Στη μεσαία γραμμή, θα βρίσκεται ο Αρτυματάς μαζί με τον Κάστανο, ενώ ο Παπουλής θα βρίσκεται σε πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω από τους Πίττα και Πίερο Σωτηρίου. Παράλληλα, δεν αποκλείεται ο Νίκος Κωστένογλου να δώσει φανέλα βασικού είτε στον Τζιωνή, είτε στον Χριστοφή, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι να διατηρήσει τους ίδιους ένδεκα που αγωνίστηκαν στο Ταλίν την περασμένη εβδομάδα.

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δέκα φορές στο παρελθόν και η Κύπρος προηγείται με 4 νίκες έναντι 2 των Εσθονών. Τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα.

Πρόταση: 1

(Visited 170 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x