ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Πατριότας – Ατλέτικο Νασιονάλ    

Κολομβία: Πατριότας – Ατλέτικο Νασιονάλ    
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Ιντεπεντένσια» της Τούνχα, καθώς η τοπική Πατριότας βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού και έχει μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες, την στιγμή που η κυπελλούχος Κολομβίας, Ατλέτικο Νασιονάλ, δίνει μάχη στην κορυφή με τη Μιγιονάριος και τη Ντεπόρτες Τολίμα.

Οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-2 για την Πατριότας την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Αλιάνσα Πετρολέρα, με το οποίο η ομάδα της Τούνχα όχι μόνο είδε να παίρνει τέλος ένα μικρό νικηφόρο σερί, αλλά και γιατί βρέθηκε ταυτόχρονα στην επικίνδυνη θέση της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Είχαν προηγηθεί δύο σπουδαία τρίποντα, μάλιστα με το ίδιο σκορ αλλά και με ανατροπή, με την Πατριότας να επικρατεί  2-1 πρώτα στην έδρα της Ντεπόρτες Τολίμα και στην συνέχεια στην εντός έδρας μονομαχία της με την Αμέρικα Κάλι. Πίσω στο σκορ στο ματς στην έδρα της Αλιάνσα Πετρολέρα στο είκοσι οκτώ, με τον Πέρες όμως να ισοφαρίζει με κοντινό πλασέ στο πεντηκοστό τρίτο λεπτό, σε μια φάση όπου εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο τερματοφύλακας πάντως της Αλιάνσα Πετρολέρα πήρε το «αίμα» του πίσω, καθώς ήταν αυτός που με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ακολούθησε μεσοβδόμαδα, το εντός 0-0 με την 2ης κατηγορίας Τίγκρες, στην πρώτη μονομαχία τους για τον 3ο γύρο του κυπέλλου. Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ της Πατριότας, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της (2-2-2), ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, επικράτηση με 2-1 για την Ατλέτικο Νασιονάλ φιλοξενώντας την Σάντα Φε, σε ένα ματς στο οποίο το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο εικοσάλεπτο και στο οποίο δεν άλλαξε στην συνέχεια παρά το γεγονός πως υπήρχαν φάσεις εκατέρωθεν. Στην 2η θέση πλέον και στο -2 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μιγιονάριος, έχοντας προηγηθεί για την Ατλέτικο Νασιονάλ, το 3-3 στην έδρα της πρωταθλήτριας Ντεπορτίβο Κάλι, στο οποίο η κυπελλούχος Κολομβίας επέστρεψε από 0-3. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα για την Ατλέτικο Νασιονάλ, σε έξι ματς στο Απερτούρα μακριά από το «Ατανάσιο Χιραρντότ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Πατριότας, επτά για την Ατλέτικο Νασιονάλ και μία ισοπαλία, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Τούνχα.

Αρκετά ελκυστική η τιμή που συνοδεύει την Ατλέτικο Νασιονάλ, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, ζυγίζοντας καθαρά τα βαθμολογικά δεδομένα. Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, καθώς η Πατριότας της δημιουργεί αρκετά προβλήματα την τελευταία δεκαετία στο «Ιντεπεντένσια», ενώ δεν είναι και εύκολος αντίπαλος στο «σπίτι» της, παρά τη μεγάλη πίεση που υπάρχει.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 250 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x