ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Μ.Σίτι- Ατλέτικο Μαδρίτης

Τσάμπιονς Λιγκ:  Μ.Σίτι- Ατλέτικο Μαδρίτης
Spread the love

Έχοντας αφήσει ήδη εκτός θεσμού την Μάντσεστερ.Γ οι ροχιμπλάνκος βρίσκονται στο Etihad με στόχο να αποκλείσουν και τους πρωταθλητές Αγγλίας δηλαδή την άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης.

Αν ωστόσο έχουν γνώση οι φύλακες θα φανεί από την αντίδραση των “πολιτών” και την τακτική που θα ακολουθήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πάντως τουλάχιστον τα εντός έδρας παιχνίδια στον θεσμό ήταν βούτυρο στο ψωμί του 51χρονου τεχνικού αφού πέτυχε 3/3 στον όμιλο με 12-5 τέρματα απέναντι σε ομάδες όπως η Λειψία, η Παρί και η Κλαμπ Μπριζ.

Στα νοκ άουτ παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Σπόρτινγκ.Λ σε ένα ματς στο οποίο είχε ωστόσο διαδικαστικό χαρακτήρα αφού στο πρώτο μεταξύ τους ματς είχε σκορπίσει τους Πορτογάλους με 5-0 μέσα στο Ζοζέ Αλβαλάδε.

Μπορεί η μονομαχία με την Λίβερπουλ να κρατά καλά μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος αναφορικά με την διατήρηση των σκήπτρων ή όχι στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το μεγάλο απωθημένο για τους “πολίτες” και τον ίδιο τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μην ξεχνάμε πως στο πρόσφατο παρελθόν έχουν αποκλειστεί τρεις φορές πριν γίνουν φιναλίστ πέρσι.

Εκτός από τους: Ρούμπεν Ντίας- Κόουλ Πάλμερ δεν έχουν αναφερθεί άλλες απουσίες της τελευταίας στιγμής ενώ στον αντίποδα επιστρέφει από τιμωρία ο Γουόκερ και θα είναι βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας όπως πιθανότατα και οι: Μαχρέζ – Μπερνάτο Σίλβα με τον Φόντεν σε ρόλο “ψευτοεννιαριού”.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε με τους “ροχιμπλάνκος” έχοντας ήδη πετάξει νωρίτερα εκτός θεσμού την μια ομάδα του Μάντσεστερ θα επιδιώξει να πράξει το ίδιο και με την άλλη.

Άλλωστε οι εντυπώσεις από το σπουδαίο 2ιπλο στο Θέατρο των Ονείρων απέναντι στην ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ακόμη νωπές.

Το momentum είναι ξεκάθαρα υπέρ των Μαδριλένιων οι οποίοι μετράνε έξι διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με πιο πρόσφατη το 4-1 επί της Αλαβές που έφερε την Ατλέτικο στην 3η θέση ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα και την Σεβίλλη στην βαθμολογία της La Liga.

Βρίσκονται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2016/17 ενώ πέρσι αποκλείστηκαν από την μετέπειτα κάτοχο του θεσμού Τσέλσι με δυο ήττες και χωρίς καν να σκοράρει.

Ο Έκτορ Ερέρα και ο Χοσέ Χιμένες είναι οι πάγιες απουσίες για τους φιλοξενούμενους.

Πιθανότατα θα δούμε και πάλι το κλασικό “4-4-2” με επιθετικό δίδυμο τους: Φέλιξ και Σουάρες.

Προϊστορία: Παράδοξο αλλά οι δυο αυτές ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά στα Κύπελλα Ευρώπης. Πάντως την σαιζόν 2016/17 ο Σιμεόνε είχε αποκλείσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην τελευταία θητεία του Ισπανού τεχνικού στο Μόναχο.

* Κακά τα ψέμματα. Περιμένουμε να δούμε περισσότερο μια παρτίδα σκάκι από έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Σε τιμές αουτσάιντερ θα ποντάρω στο να φύγει αλώβητος ο Σιμεόνε από το Etihad. Το Χ2 στο 3,25 είναι Value Bet.

Μην ξεχνάμε πως η Ατλέτικο Μαδρίτης αριθμεί ήδη 3/4 νίκες στις αντίστοιχα πιο πρόσφατες “εξορμήσεις” της στην Ευρώπη και πως ο Σιμεόνε έχει ήδη αποκλείσει μια φορά τον Γκουαρδιόλα στο πρόσφατο παρελθόν. Ομαδάρα η Μ.Σίτι αλλά τα νοκ άουτ είναι μια πιο περίπλοκη κατάσταση και η Ατλέτικο είναι πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιες καταστάσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ2

(Visited 487 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x