ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Σπορτ Ρεσίφε – Σαμπάιο  

Βραζιλία Β΄: Σπορτ Ρεσίφε – Σαμπάιο  
Spread the love

Στο «Ίλια Ντο Ρετίρο» του Ρεσίφε στο τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την τοπική Σπορτ να φιλοξενεί την Σαμπάιο. Τρία ματς πάντως στο χθεσινό πρόγραμμα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας, με την Βάσκο να επικρατεί

Στην προτελευταία θέση του περσινού Μπραζιλεϊράο η Σπορτ, με πλάτη μόνο την ουραγό Σαπεκοένσε και με απόλυτα φυσιολογικό τον υποβιβασμό της, ειδικά από την στιγμή που πανηγύρισε πέντε μόλις νίκες στο άλλοτε απόρθητο «Ίλια Ντο Ρετίρο». Στόχος φυσικά η άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, ενώ απογοήτευση σίγουρα, στις διοργανώσεις που είχε συμμετοχή πριν την σημερινή της πρεμιέρα, τόσο για την ήττα στον τελικό του Κόπα Ντο Νορντέστε από την Φορταλέζα, όσο και τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του τοπικού πρωταθλήματος Περναμπούκο από την Σαλγκέιρο.

Στην άλλη πλευρά, ενθαρρυντικό το ξεκίνημα της Σαμπάιο στο περσινό πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας, με την ομάδα του Μαρανιάο όμως σε ρηχά νερά στην συνέχεια, ειδικά στον 2ο γύρο όπου έμπλεξε σε περιπέτειες, πριν τερματίσει τελικά στην 15η θέση και το +4 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη. Το αχανές «Ζοάο Καστέλο» θα είναι λογικά και φέτος αυτό που θα στηριχτεί για να φτάσει στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή, ενώ απογοήτευση  μετά τον αποκλεισμό της στην διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό του τοπικού πρωταθλήματος Μαρανιένσε από την Κορντίνο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Σπορτ Ρεσίφε και ισάριθμες ισοπαλίες, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σαμπάιο, όλα πάντως στα πλαίσια του Κόπα Ντο Νορντέστε.

Ακούγεται κλισέ αλλά συνηθίζουμε να λέμε πως οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες. Παρόλα αυτά, εκτίμηση μου, πως η Σπορτ όχι μόνο θα θέλει μια νίκη ψυχολογίας με το καλημέρα σε αυτό το μακρύ και δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά και να δει αν μπορεί το «Ίλια Ντο Ρετίρο» να γίνει και πάλι η έδρα φρούριο, που σε προηγούμενα χρόνια κέρδιζε στο ρελαντί αντιπάλους σαν τον σημερινό.

Εκτίμηση:  1

(Visited 207 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x