ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Κοριτίμπα – Γκοϊάς   

Βραζιλία: Κοριτίμπα – Γκοϊάς   
Spread the love

Πρεμιέρα αυτό το τριήμερο στο Μπραζιλεϊράο ή στο ενιαίο πρωτάθλημα της Βραζιλίας αν προτιμάτε, μάλιστα με ντέρμπι νεοφώτιστων στο «Κόουτο Περέιρα» της Κοριτίμπα, εκεί όπου η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Γκοϊάς.

Στην 3η θέση του περσινού πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας η Κοριτίμπα, η οποία πραγματοποίησε πολύ καλό 1ο  γύρο και η οποία πάντως έπαιξε με την φωτιά στο φινάλε, καθώς πήρε την άνοδο παρά τις δύο ήττες που γνώρισε στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, λόγω της «αυτοκτονίας» της 5ης στον βαθμολογικό πίνακα CSA. Με αέρα τίτλου επίσης στην πρεμιέρα του Μπραζιλεϊράο, καθώς κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα Παραναένσε με δύο νίκες σε βάρος της Μαρινγκά (2-1, 4-2).

Στην αντίπερα όχθη, στην 4η θέση η Γκοϊάς, η οποία κατάφερε να «επιβιώσει» μαζί με την σημερινή της αντίπαλο, στη μεγάλη μάχη που έδωσαν με την CSA, την Γκουαρανί και την Κλαμπ Ρεγκάτας. Η επιτυχία της μάλιστα παίρνει μεγαλύτερη διάσταση, από την στιγμή που κατάφερε να κάνει μεγάλο ντεμαράζ στον 2ο γύρο και να καλύψει το χαμένο έδαφος που είχε από τον κακό της 1ο γύρο. Όσον αφορά το τοπικό πρωτάθλημα Γκοϊάνο, δύο ήττες στον τελικό από τη «μισητή» συμπολίτισσα Ατλέτικο Γκοϊανιένσε (0-1, 1-3), οι οποίες αποτέλεσαν και το «κύκνειο άσμα» για τον 38χρονο Μπρούνο Πιβέτι. Σε αναζήτηση φυσικά νέου τεχνικού, με υπηρεσιακό και αυτόν που θα είναι στο τιμόνι της στο ματς της πρεμιέρας, τον 48χρονο Γκλάουμπερ Ράμος.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Κοριτίμπα, μία για την Γκοϊάς και τέσσερις ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ο παράγοντας έδρα, αυτός που ποντάρει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια η Κοριτίμπα και αυτός που θα στηριχθεί και φέτος στην προσπάθεια που θα κάνει για την αποφυγή της παραμονής. Δεδομένο βέβαια πως ματς πρεμιέρας κρύβουν παγίδες, όπως δεδομένο όμως, πως η Κοριτίμπα θα θέλει να ξεκινήσει με το δεξί, ειδικά κόντρα σε ένα αντίπαλο με τον ίδιο στόχο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 392 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x