ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ατλέτικο Νασιονάλ – Αμέρικα Κάλι    

Κολομβία: Ατλέτικο Νασιονάλ – Αμέρικα Κάλι    
Spread the love

Σπουδαίο ματς στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, με την κυπελλούχο Κολομβίας, Ατλέτικο Νασιονάλ, να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στην κορυφή του Απερτούρα, την στιγμή που η Αμέρικα Κάλι δίνει μάχη για να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα και τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Δύο συνεχόμενα τρίποντα για την Ατλέτικο Νασιονάλ, 2-1 αρχικά για την σπουδαία ομάδα του Μεντεγίν φιλοξενώντας την Σάντα Φε, ενώ 2-0 ακολούθως την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ιντεπεντένσια» της Τούνχα σε βάρος της τοπικής Πατριότας. Η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα αυτά που έκαναν την διαφορά στο «επαγγελματικό» 2-0 στην έδρα της Πατριότας, στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί και στο οποίο όμως η Ατλέτικο Νασιονάλ είχε κορυφαίο τον γκολκίπερ Μιέρ, τόσο πριν όσο και μετά τα γκολ των Ντούκε και Γκόμες στο πενήντα οκτώ και το εβδομήντα οκτώ αντίστοιχα. Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Ατλέτικο Νασιονάλ, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο Αργεντινός στόπερ Ολιβέρα.

Στον αντίποδα, σπουδαίο 3-2 για την Αμέρικα την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας τη Μιγιονάριος, μάλιστα με υπηρεσιακό στον πάγκο μετά την απομάκρυνση του Χουάν Κάρλος Οσόριο, βλέποντας την ομάδα του Κάλι να βάζει τέλος σε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων σε όλες τις διοργανώσεις. Είχαν προηγηθεί άλλωστε τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και ο αποκλεισμός από τη Μεντεγίν στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, στην διαδικασία των πέναλτι. Κυρίαρχος και «πεινασμένη» για το τρίποντο η Αμέρικα στο ματς με τη Μιγιονάριος, στο οποίο βρέθηκε 3-0 μπροστά στο σκορ, στο ογδοηκοστό έκτο λεπτό. Η χαλάρωση πάντως που έδειξε στην συνέχεια, έδωσε την ευκαιρία στην σπουδαία αντίπαλο της να πετύχει στις καθυστερήσεις δύο γκολ. Μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες για την Αμέρικα Κάλι, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Πασκουάλ Γκερέρο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Νέος τεχνικός επίσης, ο 62χρονος Κοσταρικανός, Αλεχάντρε Γκιμαράες.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Ατλέτικο Νασιονάλ, μία για την Αμέρικα Κάλι και δύο ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν.

Σπουδαία νίκη για την Αμέρικα Κάλι την προηγούμενη αγωνιστική σε βάρος της Μιγιονάριος, με μία εικόνα μάλιστα αντάξια της φανέλας και της ιστορίας της. Παρόλα αυτά, εντελώς διαφορετικά τα σημερινά δεδομένα, καθώς θα χρειαστεί ανάλογη ή ακόμα καλύτερη, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, εμφάνιση, για να μείνει αλώβητη σήμερα στο Μεντεγίν.

Εκτίμηση:  1

(Visited 232 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x