ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Βίλστερμαν – Αγιακούτσο    

Κόπα Σουνταμερικάνα: Βίλστερμαν – Αγιακούτσο    
Spread the love

Στο «Φέλιξ Καπρίλες» της Κοτσαμπάμπα το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Βίλστερμαν να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει, έστω και προσωρινά στην 1η θέση, περιμένοντας βέβαια αύριο το αποτέλεσμα της Σάο Πάολο στο «Μορουμπί» με την Έβερτον Ντε Βίνα.  

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση για την φάση των «16» παίρνουν μόνο οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Στην συγκεκριμένη φάση, θα βρουν και τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 3 θέση από τους ισάριθμους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Επιτυχία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 1-1 της πρεμιέρας στην Χιλή με την Έβερτον Ντε Βίνα, ειδικά από την στιγμή που η Χόρχε Βίλστερμαν κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, από πέναλτι του Οσόριο στο εικοστό τρίτο λεπτό, στη μοναδική φορά που πέρασε την σέντρα. Ένα λάθος του Κολομβιανού γκολκίπερ Εσκομπάρ έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα της Χιλής να ισοφαρίσει με το ξεκίνημα σχεδόν του δεύτερου ημιχρόνου (47΄), με την Χόρχε Βίλστερμαν να αντέχει στην συνέχεια στην πίεση των γηπεδούχων. Ακολούθησε το εκτός 1-0 του πρωταθλήματος σε βάρος της Μπολίβαρ, με το οποίο η Βίλστερμαν βρέθηκε στην 6η θέση του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος και το -1 από την πρώτη τετράδα που συνεχίζει στα πλέι οφ.

Στην αντίπερα όχθη, οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 2-3 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Σάο Πάολο, στο οποίο η Αγιακούτσο λύγισε από την αντίπαλο της, ένα λεπτό πριν το φινάλε. Νωρίτερα, 0-1 για την Σάο Πάολο στο τρία, προσωρινή ανατροπή από την Αγιακούτσο στο είκοσι, με την ισοφάριση όμως για τους βραζιλιάνους σχεδόν αμέσως, στο εικοστό τρίτο λεπτό. Εξίσου οδυνηρό και το 1-2 που ακολούθησε για το πρωτάθλημα φιλοξενώντας την Ουνιβερσιτάριο, καθώς η Αγιακούτσο είδε την αντίπαλο της να ισοφαρίζει αρχικά με αυτογκόλ στο ογδόντα οκτώ και να πραγματοποιεί ακολούθως την ανατροπή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Χόρχε Βίλστερμαν, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, σε έξι συνολικά ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες του Περού, ενώ «παρθενική» η σημερινή επίσκεψη της Αγιακούτσο στην Βολιβία.

Με δεδομένο πως μόνο η 1η θέση δίνει πρόκριση, αλλά και την παρουσία της Σάο Πάολο στον συγκεκριμένο όμιλο, η Χόρχε Βίλστερμαν είναι «υποχρεωμένη» να πάρει σήμερα το τρίποντο, αν θέλει φυσικά να φανεί ανταγωνιστική και να πραγματοποιήσει τη μεγάλη έκπληξη. Όλα τα παραπάνω μάλιστα, την στιγμή που την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει την Σάο Πάολο, σε ένα ματς, που σε περίπτωση που έχει κερδίσει σήμερα, θα αποκτήσει χαρακτήρα «τελικού».

Εκτίμηση:  1

(Visited 321 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x