ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Γιουρόπα Λιγκ: Λιόν- Γουέστ Χαμ

Γιουρόπα Λιγκ: Λιόν- Γουέστ Χαμ
Spread the love

Στο Groupama Stadium η Λιόν έρχεται αντιμέτωπη με την Γουέστ Χαμ με τις δυο ομάδες να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο Λονδίνο το οποίο έληξε ισόπαλο με 1-1.

Η ομάδα του Πίτερ Μπος μπαίνει στην αποψινή μάχη με στόχο την νίκη που θα στείλει τους Γάλλους για πρώτη φορά από την σαιζόν 2016/17 σε έναν ημιτελικό στα Κύπελλα Ευρώπης ούσα αήττητη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις αλλά με τις τέσσερις από αυτές να είναι ισοπαλίες.

Η πιο πρόσφατη από αυτές ήταν για την Ligue 1 κόντρα κόντρα στην μαχητική Στρασμπούρ (1-1) όπου απέφυγε την ήττα με γκολ του Τοκό Εκαμπί στο 90ο λεπτό αλλά κράτησε την ομάδα στην 10η θέση και μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Κάτι που σημαίνει πως για να “σωθεί” η τρέχουσα σαιζόν θα επιδιώξει μια μεγάλη διάκριση στην παρούσα διοργάνωση και θα βασιστεί στο γεγονός πως μαζί με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης είναι οι δυο μοναδικές αήττητες ομάδες από την εκκίνηση της σαιζόν στον θεσμό.

Σημαντικές οι απουσίες των: Ντιομεντέ, Κακρέ και Σερκί για τους γηπεδούχους.

Τα “σφυριά” προέρχονται από μια ήττα και κακή εμφάνιση στην έδρα της Μπρέντφορντ (0-2) την περασμένη αγωνιστική για την Πρέμιερ Λιγκ με αποτέλεσμα όχι μόνο να παραμείνει δίχως εκτός έδρας νίκη στην κατηγορία από την Πρωτοχρονιά αλλά να υποχωρήσει στην 6η θέση και να απομακρυνθεί κι άλλο από το όνειρο της 4ης.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες είδε και τον Ζουμά να αποχωρεί τραυματίας σε εκείνο το ματς με αποτέλεσμα ο διεθνής Γάλλος αμυντικός να είναι στα πιτς μαζί με τον τιμωρημένο Κρέσγουελ , τον Ογκμπόνα και τον αρχηγό Μαρκ Νόμπλ.

Στον αντίποδα επιστρέφει στην 11άδα αφού εξέτισε την τιμωρία του ο χαρισματικός μέσος Λαντσίνι.

Προϊστορία: To 1-1 του πρώτου αγώνα είναι και το μοναδικό στην μεταξύ τους προϊστορία. Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως η Λιόν αριθμεί 7/10 ισοπαλίες σε εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα σε Εγγλέζικες ομάδες.

* Δεν θα διαφοροποιηθεί το στοίχημα μου εδώ συγκριτικά και με το πρώτο ματς και θα ποντάρω στο Goal ( 1,70) . Τα τελευταία 4/6 ματς της Γουέστ Χαμ έχουν λήξει όλα αμφίσκορα ενώ την ίδια ώρα έχουν δεχτεί τέρμα ή τέρματα στα 12 τελευταία εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις. Το αντίστοιχο ρεκόρ της Λιόν είναι 7/10.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 544 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x