ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Κολομβίας: Ατλέτικο Νασιονάλ – Όνσε Κάλντας  

Κύπελλο Κολομβίας: Ατλέτικο Νασιονάλ – Όνσε Κάλντας  
Spread the love

Στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες για την φάση των «16» του κυπέλλου, εκεί όπου η κυπελλούχος Ατλέτικο Νασιονάλ μπαίνει στη μάχη για την υπεράσπιση του τίτλου της.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του κυπέλλου Κολομβίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Απευθείας στην φάση των «16» η Ατλέτικο Νασιονάλ, η οποία ξεκινάει την υπεράσπιση του τίτλου της με αντίπαλο την σκληροτράχηλη Όνσε Κάλντας. Χωρίς υποχρεώσεις εκτός συνόρων, μετά τον αποκλεισμό της στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στην κορυφή του πρωταθλήματος Απερτούρα, παρά την ήττα στην έδρα της γειτονικής Ριονέγκρο (0-1). Στην άλλη πλευρά, η Όνσε Κάλντας ζορίστηκε αρκετά στον προηγούμενο γύρο, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της 2ης κατηγορίας Ντεπόρτες Κιντίο (0-0, 1-0). Σε τροχιά επίσης πλέι οφ, καθώς με το 1-0 του Σαββάτου για το πρωτάθλημα φιλοξενώντας την Κορτουλουά, βρέθηκε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Απερτούρα.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για την Ατλέτικο Νασιονάλ, μία για την Όνσε Κάλντας και δύο ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για την Ατλέτικο Νασιονάλ, τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών. Παρόλα αυτά, έχει το προβάδισμα και είναι δεδομένο πως θα δώσει έμφαση και στο κύπελλο από την στιγμή που δεν έχει, πέρα του πρωταθλήματος, Κόπα Λιμπερταδόρες. Η περσινή άλλωστε κατάκτηση του κυπέλλου έσωσε ουσιαστικά την χρονιά, καθώς η Ατλέτικο Νασιονάλ στο πρωτάθλημα αποκλείστηκε στα πλέι οφ, ενώ είχε κάνει περίπατο και είχε πάρει την 1η θέση στην κανονική του διάρκεια.

Εκτίμηση:  1

(Visited 164 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x