ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Κολομβίας: Μεντεγίν – Τίγκρες    

Κύπελλο Κολομβίας: Μεντεγίν – Τίγκρες    
Spread the love

Στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την 2ης κατηγορίας Τίγκρες, η οποία ελπίζει σε μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη σε σχέση με αυτή του προηγούμενου γύρου όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Πατριότας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του κυπέλλου δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Απευθείας στην φάση των «16» η Μεντεγίν, η οποία πάντως βάζει και τρίτο καρπούζι κάτω από τη μασχάλη της, μετά φυσικά το πρωτάθλημα Απερτούρα και το Κόπα Σουνταμερικάνα. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα το 0-0 του Απερτούρα φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη και ουραγό του πρωταθλήματος Ουνιόν Μαγκνταλένα, με το οποίο «υποχώρησε» στην 4η θέση και με το οποίο γνώρισε την πρώτη της απώλεια βαθμών στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» σε οκτώ συνολικά ματς. Εκτός συνόρων, τέσσερις οι βαθμοί της σε δύο ματς της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με 3-3 αρχικά στην Παραγουάη με την Γκουαϊρένια, όπου ισοφάρισε στο ενενήντα και 2-1 ακολούθως φιλοξενώντας την 9η Οκτωβρίου (Εκουαδόρ) όπου πραγματοποίησε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων την ανατροπή.

Στην άλλη πλευρά, πρόκριση σε βάρος της Πατριότας όπως προαναφέρθηκε στον προηγούμενο γύρο για την Τίγκρες, η οποία μετά το 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην Τούνχα, επικράτησε 1-0 στον επαναληπτικό στο «Μετροπολιτάνο Ντε Τέτσο» της Μπογκοτά. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το εκτός 2-1 του πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας σε βάρος της Φορταλέζα, μάλιστα με ανατροπή με δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το οποίο βρέθηκε στην 6η θέση και σε τροχιά πλέι οφ ανόδου.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-0 για τη Μεντεγίν το 2017, στο μοναδικό ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Τίγκρες.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική στο «σπίτι» της η Μεντεγίν, έχοντας μάλιστα βάθος στο ρόστερ για να βγάλει το βαρύ πρόγραμμα, καθώς μετέχει πλέον και σε τρίτη διοργάνωση. Η καλή πορεία βέβαια στο πρωτάθλημα και το Κόπα Σουνταμερικάνα πολύ πιθανό να αφήσουν την αίσθηση πως το κύπελλο θα περάσει σε δεύτερη μοίρα, εκτιμώντας όμως πως δεν θα το υποτιμήσει, σημειώνοντας πως το κατέκτησε τόσο το 2019, όσο και το 2020. Χαμηλή η τιμή του «άσου», επιλέγοντας την επικράτηση της από το πρώτο ημίχρονο, για κάτι φυσικά πιο ελκυστικό.

Εκτίμηση:  1/1

(Visited 205 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x